Google si creierul mondial

Cum încalcă planurile ambițioase ale gigantului Google drepturile de autor? Filmul Google şi creierul mondial, în regia lui Ben Lewis, este o incursiune în culisele celei mai puternice corporații din mediul online și va fi proiectat joi, 14 iulie, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema – Piața Mică, nr. 11.

Filmul spune povestea celui mai grandios proiect conceput vreodată în mediul online – Google Books, cu dilemele și pericolele lui. În 2002, Google Inc. a început să scaneze milioane de cărţi cu intenţia de a crea o bibliotecă virtuală gigantică care să conţină absolut toate cărţile din lume. Dar peste jumătate din cărţile scanate erau protejate de legea drepturilor de autor, iar scriitori din întreaga lume au lansat o campanie pentru a opri proiectul, iar aceasta a culminat, în 2011, cu un proces într-un tribunal din New York.
Cei de la Google afirmă că scopul proiectului este cel de a crea o formă superioară de inteligenţă, anticipată de H.G. Wells în eseul său din 1937 „Brain World”, însă scepticii cred că, de fapt, intenţiile sunt altele. ”Faptul că Google tinde să dețină un monopol asupra tuturor acestor date, trebuie să ne pună pe gânduri. Informația înseamnă putere, iar puterea se poate transforma într-un pericol pentru noi toți” – Ben Lewis.
Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Ultima oră

Comentariul meu