doi dintre favoriți abandonează în prima zi de red bull romaniacs sibiu 2016

red bull romaniacsZi de 13 cu ghinion pentru Jonny Walker și Paul Bolton, nevoiți să abandoneze prima zi de raliu. Red Bull Romaniacs rămâne mâine în județul Sibiu.

Prima zi de off-road le-a arătat tuturor riderilor, în special celor de la clasa Gold, de ce Red Bull Romaniacs este cel mai dur raliu de hard-enduro din lume. Competitorii au pornit la răsărit din zona Râul Vadului și au străbătut peste 100 de kilometri de drum stâncos în zona munților Lotru, până în apropiere de stațiunea Voineasa. Traseul a fost atât de dificil încât cursa a întârziat cu mai bine de o oră față de timpii preconizați încă după primii kilometri. Iar surprizele s-au ținut lanț. Primul care a căzut victimă potecilor abrupte ale munților Lotru a fost Jonny Walker, campionul en-titre. Proaspăt revenit după o accidentare la picior, care l-a ținut departe chiar și de raliul de la Erzberg din Austria, Jonny Walker a suferit primul accident înainte de abrubta urcare de la 125 cc Killer Ridge. Acolo, britanicul a ajuns al cincelea deși pornise de pe poziția a doua. Până la service point Walker a suferit un nou accident iar în pauza obligatorie de 20 de minute a decis să abandoneze pentru prima zi iar în funcție de verdictul medicilor va stabili dacă va reveni în circuit mâine sau abandonul va fi definitiv. Paul Bolton a fost și el teribil de ghinionist și și-a sucit un nerv care i-a încețoșat vederea, fiind și el nevoit să tragă pe dreapta. Britanicul Billy Bolt, venit în premieră la Romaniacs, s-a ținut aproape de plutonul fruntaș în prima parte a zilei dar a rămas cu motocicleta blocată în pădure și a fost nevoit să apeleze la echipa tehnică pentru a elibera vehicolul. Trecând peste aceste incidente, prima zi de Red Bull Romaniacs a fost o cursă în patru. Alfredo Gomez, Graham Jarvis, Wade Young și Mani Lettenbichler s-au succedat pe prima poziție întreaga zi, mergând grupat pe cea mai mare parte a traseului. În ultima oră, riderii au început să forțeze, ca să evadeze din grup. Gomez s-a desprins decisiv și a trecut primul linia de finish iar Graham Jarvis și Wade Young au sosit un minut mai târziu, aproape cot la cot.

Alfredo Gomez
„De dimineață, înainte de service point am încercat să forțez dar nu am reușit să găsesc un ritm bun. După service point m-am relaxat însă și am mers mai ușor, am reușit să prind din urmă grupul, pe Wade și pe Graham iar acum o oră am luat avans și atunci am început să forțez și așa am reușit să trec primul linia de start.”

Graham Jarvis
„Am condus o foarte bună bucată de timp, am și plecat primul din start. Appetizerul a fost cea mai grea parte înainte de service point iar după a fost extrem de greu, porțiunile dificile păreau să nu se mai termine. Îmi pare foarte rău că Paul și Jonny au fost nevoiți să abandoneze, e mult mai interesant când suntem toți în cursă.”

Wade Young
„Am avut o zi excelentă, am pornit de pe poziția 8, am tras tare la început ca să îi ajung pe băieți din urmă. Am mers aproape toată ziua în grup, cu Graham de dimineață și cu Alfredo în a doua parte. Eu am rămas alături de Graham când Gomez s-a desprins, nu am forțat pentru că mai avem încă trei zile dificile înainte.”

Red Bull Romaniacs rămâne mâine în județul Sibiu. Startul se va da dis de dimineață la Poplaca iar Service Point-ul zilei este amenajat la Arena Platoș Păltiniș.

Ultima oră

Comentariul meu