Cablurile aeriene de pe cinci artere principale ale Sibiului, băgate sub pământ

Alba Iulia - Tubulatura ProiectataPrimăria Municipiului Sibiu continuă lucrările în cadrul proiectului Calea Verde pentru Dezvoltare Durabilă. Proiectul este finanțat din bugetul local al municipiului Sibiu cu 6,7 milioane de lei, la această sumă adăugându-se o finanțare nerambursabilă în valoare de 4,8 milioane de lei.

Scopul acestui proiect este amenajarea tubulaturii pentru introducerea cablurilor suspendate în aceste tuburi subterane pe cinci artere principale ale Sibiului: bulevardul Corneliu Coposu, Calea Dumbrăvii, șoseaua Alba Iulia, bulevardul Vasile Milea și bulevardul Victoriei. Tubulatura este amenajată în trotuarele sau pe zonele verzi de pe ambele părți ale străzilor menționate și presupune săpături pe o lungime totală de peste 16.000 de metri.
”Chiar dacă există un disconfort ca urmare a acestor lucrări, câștigul mare este eliberarea de cablurile suspendate și deci un Sibiu mai puțin împânzit de cabluri și colaci de fibră agățați de stâlpi. Vorbim de cinci dintre principalele străzi ale orașului, iar prin proiect aspectul acestora se va îmbunătăți mult”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Lucrările descrise mai sus se vor executa pe următoarele porțiuni ale străzilor enumerate:
•    Bulevardul Victoriei: de la intersecția cu str. Andrei Șaguna până la intersecția cu str. Transilvaniei;
•    Bulevardul Vasile Milea: de la intersecția cu str. Semaforului până la intersecția cu Calea Dumbrăvii;
•    Bulevardul Corneliu Coposu: din Piața Unirii până la intersecția cu str. Constituției;
•    Șoseaua Alba Iulia: de la intersecția cu str. Turismului până la intersecția cu str. Turda;
•    Calea Dumbrăvii: de la intersecția cu bulevardul Vasile Milea până la Cimitirul Municipal.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu