tunel autostrada

Felul în care va fi construită autostrada Sibiu- Pitești prinde contur de la o zi la alta. S-a stabilit prin câte tuneluri vor trece șoferii care vor circula pe aici, și care este lungimea acestora.

Din datele prezentate în raportul Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania rezultă că tunelurile de pe Autostrada Sibiu – Piteşti, sunt cu două benzi de trafic având trafic monodirecţional. Pe toată lungimea autostrăzii vor fi construie şapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 330 metri şi 1700 metri.
Primul tunel va fi construit la Curtea de Argeş şi va avea o lungime de aproximativ 1.350 metri, al doilea va fi realizat în zona localităţii Poiana -1.700 metri , al treilea în apropierea de Balota – 455 metri, iar al patrulea la Robeşti şi va avea circa 900 metri. Lângă localitatea Câineni se contruieşte un tunel în lungime de 1.590 metri. Ultimele două tuneluri vor fi langă satul Lăzăreţ, judeţul Sibiu, lungime acestora fiind de 330 metri, respectiv 1.060 metri.
„Ieşirile de urgenţă garantează utilizatorilor ieşirea din tunel fără vehicul şi ajungerea într-un post sigur în cazul unui incendiu sau al unui accident. În galeriile cu dublu arc, aceste ieşiri sunt constituite din galeriile de legătură între cele două arce, by-pass, distanţa între ieşirile de urgenţă nu trebuie să depaşească 500 metri”, potrivit raportului de început pentru revizuirea/actualizarea SF autostrada Sibiu-Piteşti.

Sursa www.ramnicuvalceaweek.ro

Ultima oră

Comentariul meu