moasa polisano

Copiii născuți la Maternitatea Polisano sunt norocoși. La fel este și Carolina, o fetiță născută acum câteva zile. Mămica ei a decis să o aducă pe lume sub apă, iar când micuța s-a întâlnit cu medicii și au cântărit-o, avea să fie cel mai mare bebeluș adus pe lume în cada de nașteri a Maternității Polisano. Și asta pentru că a avut 4,290 kilograme.

Totul a decurs foarte bine, așa că mama Carolinei a fost asistată doar de moașa Elena Axinte. Profesionalismul ei a ajutat-o pe mămică să își aducă fiica pe lume în siguranță. Fetița a fost un fel de cadou și pentru moașă, pentru că venirea ei a coincis cu împlinirea a 38 de ani de carieră a Elenei Axinte. De altfel ea este moașa ce a asistat la prima naștere sub apă din România.
“A fost o încărcătură de emoții, dar nu m-am gândit că se vor aranja așa bine lucrurile. Am retrăit emoția la infinit. A fost o naștere cât se poate de normală, deși este cel mai mare copil asistat în apă, la Maternitatea Polisano. Nici eu nu m-am așteptat să fie așa mare, am fost puțin uimită. E o fetiță tare frumoasă, sănătoasă, și mămica la fel. A fost foarte cooperantă, și-a dorit foarte mult să nască în apă și în final și-a văzut visul cu ochii”, povestește Elena Axinte, încă emoționată.
Părinții Carolinei îi sunt recunoscători moașei pentru că au ajutat-o să se nască, așa că i-au făcut un cadou care să îi amintească mereu de ei și de micuța lor: un trofeu “Pentru cea mai bună moașă”.
“Astfel de momente mă conving că, și dacă m-aș mai naște o dată, tot moașă aș alege să fiu.”, spune Elena Axinte.

Ultima oră

Comentariul meu