sibiul vrea bani pentru sinistrații din inundații. ce sumă s-a cerut de la guvern!

inundatii-velt-4

Inundațiile din ultimele zile au făcut pagube immense în toată țara. Sibiul se află printre județele afecatte de revărsarea apelor. Astfel, autoritățile locale au înaintat deja o cerere către Guvern pentru a primi fonduri îm vederea diminuării pagubelor și ajutorarea sinistraților.

„Au transmis documente complete solicitate șase județe până acum — Buzău, Caraș-Severin, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea, în sumă de aproximativ 100 de milioane de lei. Au transmis documente incomplete sau care necesită refacere patru județe — Alba, Constanța, Suceava și Vaslui. Județul Caraș-Severin a informat că se va reface situația transmisă inițial ca urmare a înregistrării unor noi calamități severe și în data de 28 iunie”, a precizat Liviu Iolu.
El a spus că vicepremierul Vasile Dîncu a cerut, miercuri, autorităților locale să depună în timp util documentele necesare pentru obținerea sprijinului necesar în vederea recuperării pagubelor produse în urma inundațiilor.
„Într-o videoconferință cu prefecții, care a avut loc în această dimineață, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a solicitat autorităților din țară să-și depună în timp util proiectele de hotărâre de Guvern pentru obținerea banilor necesari în vederea recuperării pagubelor produse în urma inundațiilor. Vicepremierul Vasile Dîncu a cerut prefecților accelerarea transmiterii ultimelor date cu evaluarea pagubelor din cele 37 de județe afectate de fenomene meteorologice violente”, a afirmat Iolu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, solicitările adresate Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice trebuie să cuprindă numai sumele necesare refacerii elementelor de infrastructură afectate de calamități.
„Solicitările pentru refacerea malurilor unor râuri s-au transmis Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv Administrației Naționale Apele Române și Ministerul Mediului a făcut deja o evaluare a pagubelor”, a precizat Iolu.
El a mai afirmat că autoritățile locale s-au adresat MAI pentru scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcții.
„În ceea ce privește gospodăriile afectate, autoritățile administrației publice locale s-au mai adresat Ministerului Afacerilor Interne, în temeiul Legii privind rezervele de stat, pentru scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcții, iar Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale — pentru sprijin financiar pentru refacerea locuințelor”, a declarat Iolu.
Purtătorul de cuvânt al Executivului a menționat că, în cursul nopții trecute și miercuri dimineață, peste 3.000 de pompieri, jandarmi și polițiști au acționat alături de autoritățile locale pentru protejarea populației.

Sursa www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu