brain

Finalul săptămânii adduce la Sibiu unii dintre cei mai renumiți neurochirurgi din lume. În cadrul simpozionului științific internațional “Neurochirurgia Mileniului III” medicii sunt invitați să dezbată oportunitățile și provocările din acest domeniu.

Printre invitații de renume care vor susține lucrări în cadrul simpozionului se numără prof. Nabeel S. Alshafai, președintele Comitetului Educației Post-Universitare al Asociației Europene a Societăților de Neurochirurgie, neurochirurg și chirurg spinal la Spitalul Universitar Antwerp, prof. Pablo Gonzalez, co-director al cursului de Neuroanatomie 3D, neurochirurg la Spitalul Universitar Alicante, prof. Marcel Ivanov, neurochirurg și chirurg spinal la Spitalul Regal Hallamshire, Sheffield și prof. dr. Ștefan Ioan Florian, la UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, șeful clinicii de neurochirurgie Cluj-Napoca, vicepreședinte al Societății Române de Neurochirurgie, care va avea o transmisie live din Cluj Napoca.

Programul evenimentului, ce va avea loc în Sala de Conferințe a Spitalului European Polisano Sibiu, strada Izvorului numărul 1A, etajul VII, include prezentări teoretice, studii de caz şi transmisii live din sălile de operaţie.

Deschiderea lucrărilor este programată vineri, 1 iulie, de la ora 13, iar a doua zi de la ora 9.

Simpozionul marchează trei ani de la deschiderea secției de neurochirurgie, timp în care aici au fost operați peste 700 de pacienți cu maladii ale sistemului nervos central și periferic. Au avut loc două premiere naționale, reprezentate de rezecția unei tumori cerebrale folosind fluorescența indusă de substanță acidul 5-aminolevulinic (preparatul Gliolan) (Dr. Matei Claudiu), precum și de tratamentul minim invaziv al nevralgiei trigeminale folosind compresiunea cu balon (Dr. Nistor Sofia). Peste 30 de copii, unii chiar nou-născuți, cu malformații disrafice ale sistemului nervos (meningomielocel, meningoencefalocel), hidrocefalie sau tumori cerebrale sau spinale au fost operați pro-bono în cadrul secției de neurochirurgie.

Ultima oră

Comentariul meu