inundațiile au nenorocit locuitorii din bazna, blăjel, boian și velț. ce au lăsat apele în urma lor!

inundatii-velt-2În cursul zilei de astăzi, la Instituţia Prefectului au fost transmise rapoartele operative ale Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă întocmite pentru comunele Blăjel şi Bazna.

Potrivit raportului operativ pentru comuna Bazna, pagubele cauzate de inundaţii se prezintă astfel:
Sat Bazna –  au fost afectate de inundaţii: 50 de case, 35 de anexe gospodăreşti, staţia de epurare Bazna, 2 poduri şi podeţe, 0,3 km DJ+DC 120 de hectare teren agricol, 50 de fântâni, 7 animale moarte.
Sat Boian – au fost afectate de inundaţii: 32 de case, 40 de anexe gospodăreşti, 3 poduri şi podeţe, 1,2 km DJ+DC, 126 hectare teren agricol, 36 de fântâni, 70 de păsări moarte
Sat Velţ – au fost afectate de inundaţii: 30 de case, 45 de anexe gospodăreşti, 1 biserică, 4 poduri şi podeţe, 3,3 km DJ+DC, 66 de hectare teren agricol, 52 de fântâni, 60 de păsări moarte. inundatii-velt-1na,
Potrivit raportului operativ pentru comuna Blăjel, au fost afectate 54 de gospodării ( 9 case, plus curţi, grădini, anexe gospodăreşti), între 150 – 200 hectare de teren agricol, 6 stupi de albine. În zona Industrială de pe strada Baznei au fost afectate o hală de producţie, o moară şi adăposturi de animale.
În urma rapoartelor operative transmise către Instituţia Prefectului, se emite un ordin de prefect de constituire a unei „Comisii mixte de consultare şi evaluare” care se va deplasa la locurile unde s-au produs pagube. Comisia mixtă va întocmi un Proces verbal în care va specifica deciziile ( măsurile) dispuse -30 de zile.

Ultima oră

Comentariul meu