tranzacție: mall-ul din sibiu vândut cu un preț record. cine e noul proprietar de la shopping city!

mall sibiuCel mai mare centru comercial din zona Sibiului a fost vândut zilele trecute de către cei de la Argo Group. Tranzacția s-a cifrat la aproximativ 100 milioane euro, iar noul proprietar este NEPI, o companie de real estate.

Mall-ul aflat la ieșirea din Sibiu spre Brașov, nu mai aparține celor de la Argo Grup. Grupul de companii de real estate NEPI a cumpărat parcul de retail Shopping City Sibiu cu aproximativ 100 milioane euro. Tranzacția a fost parafată pe 24 iunie, iar vânzătorul, Argo Group, a fost reprezentat în tranzacţie de compania de consultanţă imobiliară JLL, anunță zf.ro. Mall-ul de la marginea Sibiului are o suprafaţă închiriabilă de peste 79.00 metri pătrați şi a fost inaugurat în noiembrie 2006.
Ulterior, Shopping City Sibiu a fost extins prin adăugarea unui hipermarket Carrefour şi a mai multor retaileri de modă şi mobilă. Shopping City Sibiu este primul şi singurul centru modern de retail din judeţul Sibiu şi cel mai mare parc de retail din România, având două ancore principale – Carrefour şi Auchan. Printre brandurile care se mai regăsesc acolo, se numără Adidas, Altex, Benvenuti, BSB, C&A, CCC, Coccodrillo, H&M, KFC, Noriel, JYSK, Mobexpert şi altele.
Pe zona de retail, NEPI are pe piaţa locală proiectele Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Vulcan Value Centre în Capitală, precum şi alte proiecte în ţară: City Park în Constanţa, Shopping City Deva, Brăila Mall, Vulcan Value Centre, Shopping City Galaţi, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, Shopping City Timişoara, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall din Buzău.
Compania mai are şi alte centre regionale în ţară, toate având ca ancoră alimentară hipermarketuri Kaufland sau Carrefour. Grupul intenţionează să extindă suprafeţele pe care le are în Sfântu Gheorghe şi Vaslui, unde operează deja astfel de centre regionale.Proiectele de birouri ale companiei, segmentul secundar în por­tofoliul NEPI sunt Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview şi The Office – cu cele două faze de dezvoltare. Pe industrial, NEPI are Râşnov Industrial Facility şi Otopeni Warehouse. Sursa info: zf.ro.

Ultima oră

Comentariul meu