claudiu mitcu

Filmul Rețeaua prezintă povestea mai multor români care locuiesc în Europa de Vest și care de câțiva ani suplinesc incapacitatea statului român de a asigura bolnavilor cu cancer accesul la medicamente ieftine, dar vitale. La limita legii, fără vreo recompensă materială, ba chiar de multe ori pe propria cheltuială! Proiecția are loc joi, 30 iunie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema – Piața Mică, nr. 11.

Deși, teoretic, statul român le garantează cetățenilor dreptul la viață, mii de bolnavi nu au putut începe tratamentul la timp, l-au început cu întârziere sau au urmat un tratament incomplet, cu efecte devastatoare asupra șanselor lor de supraviețuire. Pentru mulți dintre ei ajutorul a venit de la o rețea de anonimi, cunoscută ca Rețeaua Citostaticelor inițiată de actualul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
Filmul în regia lui Claudiu Mitcu intră în culisele rețelei care asigură drumul medicamentelor citostatice de la farmacii din Austria și Ungaria până la pacienții din România, surprinzând mecanismul de funcționare al rețelei și oamenii din spatele ei.
Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516.

Trailerul poate filmului poate fi urmărit aici, iar pe pagina de facebook găsiți mai multe informații.

Ultima oră

Comentariul meu