marea britanie a votat pentru ieșirea din ue - lira s-a prăbușit la nivelul de acum 32 de ani

brexit1Comisia Electorală din Marea Britanie a anunțat că cetățenii Regatului Unit au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, transmite presa britanică. Partizanii ieșirii din UE au obținut 52 la sută din voturi, față de 48 la sută pentru cei care doreau să rămână în Comunitatea Europeană. Rata de participare la vot a fost de 72,2%, iar diferența de voturi între tabere a fost de peste un milion.
David Cameron va continua să fie prim-ministru al Marii Britanii. Lira Sterlină s-a depreciat la cel mai scăzut nivel din 1985 încoace, o liră fiind 1,34 USD. Față de euro.lira sterlinp era cotată pentru azi la 1,22 euro.
Valoarea lirei sterline, cate înregistrase o creștere semnificativă săptămâna aceasta ca urmare a sonfajelor de opinie care dădeau un scor favorabil rămânerii în UE, s-a prăbușit vineri dimineață, odată cu primele semne că referendumul este în favoarea ieșirii, la valori nemaiîntâlnite din 1985.
Marea Britanie începe astfel un drum plin de necunoscute, pentru că urmările ieșirii regatului unit din Uniunea Europeană îi va afecta nu doar pe britanici, ci pe toți europenii, inclusiv pe români.

Ce-i așteaptă pe românii din Marea Britanie după ieșirea acesteia din UE

Iohannis: Nu sunt motive de îngrijorare / România continuă pe calea europeană

Ultima oră

Comentariul meu