percheziții în sibiu la o firmă specializată în vânzări on-line. prejudiciu important pentru stat!
Foto Arhivă

perchezitii si descinderiNu mai puțin de 12 percheziții se efectuează joi dimineață la mai multe adrese din județul Sibiu precum și Mureș și Cluj, dar și în capitală. Acestea sunt efectuate la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Joi dimineață, au avut loc 12 percheziții, în trei județe și în Municipiul București, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line. Prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei, anunta agerpres.ro.
La data de 23 iunie 2016, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat 12 percheziții domiciliare (în județele Mureș, Sibiu, Cluj și în municipiul București) într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală.
Acțiunea desfășurată a vizat documentarea legalității înregistrării cheltuielilor unei societăți comerciale, din județul Sibiu, specializată în comerțul on-line.
Din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că impozitul pe profit și TVA au fost diminuate cu ajutorul unei societăți, din Târgu Mureș, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, de aproximativ 1.800.000 lei.
Ulterior, firma din Târgu Mureș ar declarat livrări către societatea specializată în comerțul on-line, suma livrărilor fiind egală cu suma achizițiilor declarate.
Totodată, sume importante de bani ar fi fost transferate succesiv către trei societăți comerciale din țară și alte patru societăți din străinătate, existând indicii că sumele aferente acestor tranzacții ar fi fost retrase în numerar, întregul mecanism fiind creat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a reieșit că prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.
La acțiune participă polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție Mureș, Sibiu, Cluj și de la Direcția Generală a Poliției Municipiului București, precum și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Mureș.
În cauză au fost emise 4 mandate de aducere, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

Ultima oră

Comentariul meu