britanic care și-a școlit fata în românia: ”aveți profesori excelenți. nu înțeleg de ce se construiesc bierici la fiecare colț de stradă în românia!”

britanicPaul Brazier, un englez care și-a dat fata la școală timp de opt ani în România a trimis o scrisoare către o asociație de elevi, iar aceasta face furori în spațiul virtual. Britanicul pune punctul pe ”i” în ceea ce privește sistemul educațional din România.

Andrei Eduard Burghelia, vicepreşedintele Asociației Elevilor din Constanța, a publicat pe pagina lui de Facebook un mesaj primit de la un părinte englez care se arată dezamăgit sistemul de învăţămât din România.
Potrivit englezului, Paul Brazier, fiica acestuia a studiat opt ani în România. Brazier are cuvinte de laudă la adresa profesorilor români despre care susţine că sunt foarte bine pregătiţi, însă despre sistemul de învăţământ din România precizează că ar trebui să se facă schimbări mari, scrie ziarulconstanta.ro
„Fiica mea avea 16 ani când s-a întors în Anglia şi a început imediat studiile la o şcoală de afaceri, drept şi media, o şcoală pentru elevi cu rezultate foarte bune. Părerea mea este că profesorii care intimidează şi pun presiune asupra elevilor sau cei care acceptă cadouri ar trebui să fie concediaţi imediat şi scoşi la pensie, să nu mai profeseze niciodată. Relele tratamente ar trebui luate în seama de către autorităţi fără ca acestea sa aibă consecinţe asupra copilului. Îmi amintesc chiar eu despre un caz de pedofilie despre care elevilor le era frică să vorbească, tocmai pentru că se gândeau că vor păţi ei ceva. Nu înţeleg de ce încă se construiesc noi biserici în fiecare colţ al României, dar nimeni nu investeşte în educaţie, în modernizarea şi construcţia de noi instituţii şcolare. Chiar cred că părinţii ar fi dispuşi să achite taxe mai mari în cazul în care acestea ar avea ca scop modernizarea şcolilor în care studiază copiii lor”, spune englezul.
Citește continuarea pe Știrea Zilei

Ultima oră

Comentariul meu