consiliul județean sibiu reabilitează două drumuri județene cu fonduri europene

drum hoghilag darlosConsiliul Judeţean Sibiu a depus zilele trecute la Agenţia de Dezvoltare Centru primele două proiecte pentru modernizarea drumurilor judeţene DJ 141 Mediaş-Bârghiş şi DJ 106 B Ocna-Ţapu, în vederea obţinerii de fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Pentru modernizarea celor 61 km, cât însumează cele două drumuri, sunt necesari, conform studiilor de fezabiliate, 206 milioane lei cu TVA: 86 milioane lei cât au fost estimate lucrările pentru DJ 141 Mediaş-Bârghiş şi 120 milioane lei pentru DJ 106 B Ocna-Ţapu.
„Modernizarea infrastructurii de drumuri a fost şi este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sibiu. Ne bucurăm că am depus aceste prime două proiecte în vederea accesării de fonduri europene. Sperăm că ele vor fi declarate eligibile şi judeţul Sibiu va avea alte două drumuri modernizate cu fonduri de la Uniunea Europeană”, a precizat Constantin Şovăială, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedine al Consiliului Judeţean.
Pe drumul judeţean DJ 141 Mediaş-Bârghiş, în lungime de 25,8 km, acesta include şi cinci poduri, care urmează să fie demolate şi reconstruite, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de aproximativ doi ani şi jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Modernizarea drumului judeţean DJ 106 B Ocna – Ţapu, cu o lungime de 35,1 km, va include şi reabilitarea a şapte poduri, două dintre acestea urmând să fie demolate şi contruite altele noi. Având în vedere lungimea drumului şi amploarea lucrărilor, durata de execuţie a fost estimată la cel puţin trei ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu