Ne așteaptă trei luni de foc. Care e prognoza meteorologilor până în septembrie

CANICULA

Dacă până acum câteva zile mai toată țara s-a aflat sub cod galben de ploi și inundațiile au făcut ravagii, meteorologii avertizează că urmează trei luni cu temperaturi foarte mari și cu preciptații puține.

IULIE
Dacă până în 2010, media multianuală înregistrată pentru luna iulie este de 20.2 grade Celsius, anul acesta valorile înregistrate vor fi mult mai mari. În Transilvania și Maramureș ea va ajunge până la 21 de grade Celsius iar în Oltenia și Muntenia până la 23 de grade. Regimul precipitațiilor va rămâne și el, sub mediile calculate de meteorologi.
AUGUST
Pentru luna August, temperaturile medii ar trebui să fie în jurul valorii de 19.7 grade. În schimb în 2016, specialiștii se așteptă ca mediile climatologice să ajungă la 23 în Banat, Oltenia și Muntenia. În Maramureș. mediile vor fi de 20 de grade Celsius, la fel ca în mare parte din Transilvania.
SEPTEMBRIE
Și în spetembrie mediile multianuale vor fi depășite. În Transilvania, ea va fi de 16 de grade Celsius, în loc de 14, cât este media dată de specialiști. Mult mai cald va fi în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.
Sursa www.voceatransilvaniei.ro

Ultima oră

Comentariul meu