teatrul de balet ține capul de afiș al evenimentelor lunii lui cuptor la sibiu

teatrul de baletUltima lună a stagiunii 2015-2016 a Teatrului de Balet Sibiu oferă ocazia sibienilor care nu au mai prins bilete la reprezentațiile de succes ce s-au jucat cu casa închisă, să vadăspectacolele de succes de la Sibiu.

Simțuri”, „The Briefcase”, „Nu mai sunt eu”, „Gala de balet” și „Geneza” – ediția a III-a – sunt cele cinci titluri pe care Teatrul de Balet Sibiu le propune publicului pentru luna iulie, ultima lună din stagiunea 2015 – 2016 a TBS.

În iulie, TBS dansează la Cercul Militar, Sala Thalia și în Piața Mare

După ce premiera spectacolului „Simțuri” s-a dansat în luna iunie cu casa închisă, trei zile la rând, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” Sibiu, spectacolul va fi reluat luni 4 iulie, marți 5 iulie și miercuri 6 iulie 2016, de la ora 19:00, la Cercul Militar Sibiu. Tot Cercul Militar Sibiu va găzdui, pe 13 iulie 2016, la aceeași oră, spectacolul-coupé „The Briefcase” și „Nu mai sunt eu” – ambele coregrafii fiind prezentate în premieră absolută. Vineri, 15 iulie 2016, de la ora 19:00, TBS dansează, la Sala Thalia, ultima gală de balet din această stagiune. Stagiunea se încheie pe 22 iulie 2016, cu tradiționalul spectacol de balet în aer liber „Geneza” – anul acesta ajuns la ediția a treia.

Bilete puține la spectacolul „Simțuri”

Pentru fiecare dintre cele trei reprezentații ale spectacolului „Simțuri” au fost puse în vânzare doar 55 de bilete. În mod excepțional, pentru a completa experiența inedită pe care o oferă acest spectacol, spectacolul nu se va dansa pe scenă, ci în sală, în mijlocul spectatorilor, de aceea a fost pus în vânzare un număr limitat de bilete pentru fiecare reprezentație. Biletele pentru toate spectacolele TBS pot fi cumpărate online, fără costuri suplimentare, de pe siteul bilet.ro sau din punctul de vânzare situat în Piața Mare, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F.

„Nu mai sunt eu”- o premieră de dans contemporan inspirată de operele lui Constantin Brâncuși

Tânărul coregraf Daniel Alexandru Dragomir, în vârstă de numai 22 de ani, laureat în anul 2015 al evenimentului „Alt Concurs Național de Coregrafie”, va realiza pentru Teatrul de Balet Sibiu spectacolul de dans contemporan „Nu mai sunt eu”, inspirat de operele lui Constantin Brâncuși. Spectacolul va avea premiera la TBS, miercuri 13 iulie 2016, de la ora 19:00. În aceeași seară, va fi prezentată în premieră absolută și cea mai recentă coregrafie semnată de Keston Meyer (SUA): „The Briefcase”. Spectacolul – coupé va avea loc la Cercul Militar Sibiu.daniel_alexandru_dragomir_fotofb

„Fiecare artist investește în creația sa energie, timp, idei și afect – ingrediente ce stau la baza unei opere de artă. Cu acest spectacol doresc să reconstruiesc un artist pornind de la operele sale – un puzzle prin care, punând cap la cap bucățile, ajung la ce este creația/creatorul. Spectacolul pe care îl imaginez este o reinterpretare prin și în mișcare a sculpturilor lui Constantin Brâncuși. Mișcăm ceea ce el a expus doar ca formă și reinterpretăm ideile din spatele operelor sale pentru a-l regăsi din nou pe acesta.” Daniel Alexandru Dragomir

foto_tbs_program_iulie2016 (4) (1)

foto_tbs_program_iulie2016 (1)

foto_tbs_program_iulie2016 (5)

foto_tbs_program_iulie2016 (2) foto_tbs_program_iulie2016 (6)

Ultima gală de balet din această stagiune va avea loc pe scena Sălii Thalia, vineri 15 iulie 2016, de la ora 19:00. Spectacolul va reuni în program momente atât din balete clasice (La fille mal gardée, Romeo și Julieta, Don Quijote, Lacul Lebedelor), cât și coregrafii de dans contemporan și balet neoclasic.

„Geneza” închide stagiunea cu trei producții coregrafice în premieră absolută

Stagiunea 2015 – 2016 a Teatrului de Balet Sibiu se încheie vineri, 22 iulie 2016, când de la ora 21:00 va avea loc în Piața Mare cea de-a treia ediție a evenimentului „Geneza”, eveniment ce își propune, încă de la prima ediție, să prezinte publicului producții de dans realizate de balerinii teatrului. Anul acesta, cei trei dansatori care vor realiza coregrafii pentru spectacolul „Geneza” sunt Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), Ovidiu Matei Iancu (România) și Joshua Legge (Australia).

Ultima oră

Comentariul meu