foto – ploaia face ravagii în județul vecin. grădini și gospodării inundate de ape la vâlcea!

inundatii berbestiPloile puternice din ultimele ore fac ravagii în gospodării din localitățile județului Vâlcea. În orașul Berbești în lipsa unor șanțuri care să colecteze apa de ploaie, grădinile oamenilor au fost inundate în câteva zeci de minute.

Din păcate avertismentele meteorologilor legate de faptul că ar putea să apară inundații în următoarele două zile (până marți) în mai multe județe printre care și Sibiu sau Vâlcea, s-au adeverit luni seară. inundatii2În județul vecin, în orașul Berbești, datorită ploilor, apele au ajuns în mai multe gospodării. inundatii 3Lipsa șanțurilor de colectare a apelor pluviale, au făcut ca apa să ajungă în grădini și chiar și în casele câtorva locuitori din oraș. inundatii4Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar culturile agricole și grădinile cu legume au fost distruse în totalitate la mai mult de zece gospodării.inundatii5

Cod portocaliu până marți la 14.00
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe râuri din 17 judeţe ale ţării, valabilă de luni de la ora 18.00 până marţi la ora 14.00. Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru superior şi afluenţi (judeţul Bihor), Crişul Alb amonte Gurahonţ şi afluenţi (judeţele Hunedoara şi Arad), afluenţii Mureşului inferior (judeţele Hunedoara şi Arad), afluenţii Timişului superior şi mijlociu (judeţele Caraş-Severin şi Timiş), Bârzava – amonte Gătaia, Caraş (judeţul Caraş-Severin), Gilort superior şi afluenţii Jiului din judeţele Hunedoara şi Gorj, afluenţii Oltului din judeţele Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Dolj şi Olt, Vedea-bazin superior şi afluenţii mici din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman, Prahova superioară, Teleajen (judeţul Prahova), afluenţii Buzăului din judeţul Buzău şi râurile din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea). Potrivit INHGA, “fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în intervalul 13.06.2016 ora 21:00 – 14.06.2016 ora 09:00 în unele bazine hidrografice din zona de munte aferente judeţelor: Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Hunedoara şi Sibiu”.

Ultima oră

Comentariul meu