rezultatele fdgr la alegerile locale. au cinci primari la nivel national!

received_10153585867781766.jpegForumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a obţinut la alegerile locale din 5 iunie 5 mandate de primari, 10 mandate de consilieri judeţeni, 25 de mandate de consilieri municipali sau orăşeneşti şi 56 mandate în consilii comunale.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate din nou în judeţul Sibiu, unde Astrid Fodor a fost confirmată ca primar al municipiului reşedinţă de judeţ, iar organizaţia minorităţii germane 12 mandate în consiliul municipal şi astfel din nou majoritatea, propunând-o pe Corina Bokor pentru un nou mandat de viceprimar. În ceea ce priveşte consiliul judeţean, FDGR a câştigat 8 mandate şi l-a propus pe Wiegand Fleischer ca vicepreşedinte. Mandate în consilii orăşeneşti şi comunale au mai fost obţinute în judeţul Sibiu la Avrig (3), Cisnădie (1) şi Laslea (1).
Rezultate bune au fost înregistrate deasemenea în judeţul Satu Mare, unde FDGR va avea în Imre Sütö, Zoltan Lardosi, Gheorghe Gyakon şi Josef Hellau primarii localităţilor Cămin, Sanislău, Turulung şi Urziceni. FDGR este reprezentat deasemenea în 12 localităţi – Beltiug (2), Cămin (5), Căpleni (1), Ciumeşti (4), Foieni (2), Moftin (2), Petreşti (9), Sanislău (7), Terebeşti (1), Tiream (2), Turulung (7) şi Urziceni (3) – de un total de 45 de reprezentanţi. Un mandat de consilier a putut fi obţinut la Petreu în judeţul Bihor.
Două mandate a câştigat Forumul german în judeţul Braşov atât în consiliul judeţean cât şi în cel municipal. FDGR va fi reprezentat în consiliile orăşeneşti din Făgăraş (3 mandate) şi Rupea (1) cât şi în cele comunale din Buneşti (4), Sânpetru (1), Ticuşu Vechi (1) şi Hălchiu (1).
În Banat, FDGR a căştigat câte un mandat de consilier în oraşele Sântana (jud. Arad) resp. Buziaş şi Deta (jud. Timiş), cât şi în comunele Biled şi Şag.

Ultima oră

Comentariul meu