vârstnici tratați "regește" cu iubire și daruri

055 bun ziar coperta mare

Un grup de peste 60 de elevi, insotiti de cadre didactice, de la Scoala Gimnaziala “Regina Maria” Sibiu, au adus daruri si zambete, cantece si poezii celor 86 de bunici aflati in grija “Caminului pentru Persoane Varstnice” de pe strada G.Cosbuc din Sibiu. Initiativa a apartinut celor trei cadre didactice din scoala, doamnele profesor Diana Bradosu, invatator Florinela Stangu  si consilier scolar Mirela Pui, cu sprijinul directorului scolii “Regina Maria” – d-na Daniela Presecan si a directorului asezamantului pentru persoane varstnice. d-na Cornelia Rotaru.

Tinerii elevi, cu varste cuprinse intre  8 si 13 ani, le-au pregatit multe surprize bunicutilor, din bani economisiti chiar de ei.  Pungi cu dulciuri, biletele cu mesaje motivationale, mini-pancarde cu mesaje de apreciere si respect dar si un program artistic bogat, cu poezii si cantecele. Spriritul vesel si optimist al micutilor i-a inveselit pe bunicii din Camin si le-au adus zambetele si starea de optimism si recunostinta pentru darurile de suflet primite.

089 mesaje

“Stiti ce faceti dumneavoastra pentru aceasta comunitate de varstnici?!” a adresat intrebarea  grupului de vizitatori, directoarea Caminului . “Inima tresalta, sangele circula mai repede, tensiunea arteriala se regleaza si chipurile se lumineaza; prin darurile voastre zambetele au devenit mai largi astazi, la noi !”, a completat d-na Rotaru in semn de apreciere pentru micutii oaspeti.

Aplauzele varstnicilor au rasunat mult timp in sala, si au devenit ropote cand micutii au incheiat programul artistic si au impartit personal felicitarile si biletele motivationale fiecarui bunic in parte. Cea mai longeviva locatara a asezamantului le-a povestit elevilor ca are 89 de ani si este gazduita de Camin de peste 23 de ani.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu