doliul în lumea boxului. a murit cel mai mare pugilist al tuturor timprurilor!

muhamad aliWeekend trist în lumea boxului mondial. Cel mai mare pugilist din lume s-a stins din viaţă la vârsta  de 74 de ani. Anunţul că Muhammad Ali a încetat din viaţă a fost făcut sâmbătă dimineaţă.

Legenda boxului Muhammad Ali a încetat din viață vineri, la vârsta de 74 de ani, în Phoenix (statul american Arizona), a anunțat familia sa într-un comunicat, citat de AFP şi preluat de agerpres.ro. „După o luptă de 32 de ani împotriva maladiei Parkinson, Muhammad Ali s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani”, a afirmat purtătorul său de cuvânt Bob Gunnell.
Potrivit comunicatului, fostul campion mondial al greilor a murit în cursul serii de vineri.
Muhammad Ali (Cassius Marcellus Clay Jr.) s-a născut la 17 ianuarie 1942 la Louisville. A început să i-a primele lecții de box când avea 12 ani, la îndemnul unui polițist din localitate.
Ca pugilist amator a câștigat de șase ori titlul de campion ”Mănușile de Aur” (categoria greutate mijlocie) la nivel statal, cât și național, în anii 1959 și 1960.
Muhammad Ali a câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Roma, din 1960, la categoria greutate mijlocie și, ca profesionist, a fost de trei ori campion mondial al greilor.

Ultima oră

Comentariul meu