s-a decis. când se redeschid transalpina și transfăgărășanul!

transfagarasanȘoferii care sperau ca în primul weekend din luna iunie să poată să circule pe cele mai frumoase șosele din România, Transalpina și Transfăgărășan, mai au de așteptat. Transfăgărășanul are șanse să se redeschidă în 11 iunie, până la Bâlea Lac.

Transfăgărășanul este deocamdată închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primavara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecari de teren ş.a. În perioada 2 noiembrie 2015 – 30 iunie 2016, DN 7C – TRANSFĂGĂRĂŞAN este ÎNCHIS pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu).
Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie 2016.
De altfel și serbările estivale ale zăpezii care prin tradiție se țineau în fiecare an în primul weekend din iunie, anul acesta vor avea loc în cel de al II-lea weekend din prima lună de vară.
transalpina-3
Transalpina redeschisă doar în 10 iunie
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a prelungit cu încă zece zile restricţiile rutiere pe Transalpina. Potrivit site-ului companiei, drumul va rămâne în continuare închis până pe 10 iunie, cu toate că marți 30 mai, expira interdicţia impusă de drumari. Măsura a fost luată ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pe anumite porţiuni din cea mai înaltă şosea din România, zăpada măsoară şi câţiva metri înălţime. Temperaturile încă scăzute în zona montană au contribuit la menţinerea stratului de zăpadă. Cu toate acestea, şoseaua a fost curăţată pe un sens de către angajaţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, iar drumul naţional a fost deja tranzitat de motociclişti şi biciclişti, anunta gazetadesud.ro. Deocamdată, în afara drumarilor, autovehiculele nu şi-au făcut apariţia în zonă.

Ultima oră

Comentariul meu