poziția spitalului de psihiatrie după perchezițiile de marți. ce spun despre medicul vizat de acestea!
Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” Sibiu

psihiatrieReprezentanții  Spitalului de Psihiatrie” Dr. Gheorghe Preda” Sibiu confirmă că marți în cadrul unității sibiene au fost prezenti reprezentanti ai I.P.J.Sibiu, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, care au ridicat o serie de inscrisuri in cadrul unei anchete care vizeaza modul de desfasurare a studiilor clinice in mai multe spitale din tara.

Cei de la Spitalul de Psihiatrie spun că în cadrul unității își desfășoară activitatea de doi investigatori principali. Doctorul Bogdan Pacala, care nu a inrolat nici un pacient in studiu clinic, si doctorul Ghiorghe Talau, care a avut inrolati doar doi pacienti in cadrul studiului.
”Studiul clinic al celor doi investigatori se desfasoara in mod legal, conform principiilor de buna practica clinica, avand toate avizele necesare emise de Autoritatile competente (Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Comisia Nationala de Etica)”, spun cei de pa Psihiatrie.

VEZI ȘI: PERCHEZIȚII la medici din Sibiu: Reacția conducerii Spitalului de Psihiatrie și a Consiliului Județean!

Medicul vizat a făcut studiul într-o clinică privată
Referitor la medicul .Cosmina Muntean, angajata a Spitalului de Psihiatrie” Dr. Gheorghe Preda”,  cei de aici spun că aceasta a desfasurat studiul la o clinica privata, nefiind implicata institutia în speță.
”Spitalul a detinut si detine autorizatia de desfasurare a studiilor clinice nr. 327 din data de 09.11.2015, eliberata de Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale. Practicile mentionate a se desfasura in unele spitale din tara date publicitatii nu pot fi asociate cu  institutia noastra, alaturarea acestora cu numele medicilor psihiatrii din Spitalului de Psihiatrie” Dr. Gheorghe Preda” Sibiu aducand un prejudiciu de imagine atat spitalului cat si medicilor in cauza. Precizam ca in Spitalul de Psihiatrie” Dr. Gheorghe Preda” Sibiu studiul clinic s-a derulat cu  respectarea legislatiei romane si europene precum si a regulilor de buna practica în desfăşurarea studiilor clinice efectuate  cu medicamente de uz uman”, mai spun cei de la Psihiatrie Sibiu. Citește AICI toate detaliile legat de aceste percheziții!

Ultima oră

Comentariul meu