Maternitatea Polisano din Sibiu acreditată “Spital Prieten al Copilului’ de către Ministerul Sănătății și UNICEF România

maternitate polisanoMaternitatea Polisano a primit titulatura de ‘Spital Prieten al Copilului’, ca o confirmare a eforturilor susţinute în promovarea şi încurajarea alăptării la sân încă de la naştere, până la vârsta de 6 luni.

Obţinerea acreditării a presupus îndeplinirea a 10 paşi care contribuie la sprijinirea mamei în deprinderea unor abilităţi de îngrijire şi alimentaţie naturală a copilului. Printre aceştia se numără implementarea sistemului de „rooming in” pentru bebeluş şi mama sa, precum şi formarea personalului din maternitate cu privire la diferitele moduri şi mijloace de a sprijini mama şi nou-născutul.
În conformitate cu standardele certificării SPC, Maternitatea Polisano asigură nou-născutului îngrijiri la cele mai înalte standarde, acordate de către o echipă de medici specialişti profesionişti cu înaltă calificare, instruiţi după cele mai moderne standarde europene de îngrijiri prenatale şi perinatale în specialităţile obstetrică-ginecologie, neonatologie, pediatrie, ATI, genetică medicală, psihologie, laborator şi imagistică medicală.
“Considerăm că naşterea este un eveniment fericit şi de neuitat pentru întreaga familie, în special pentru mamă, de aceea, în cadrul maternităţii noastre, întreaga echipă medicală vine în întâmpinarea viitoarelor mămici cu atenţie, grijă şi dedicare, respectând intimitatea acestui moment special. Certificatul ”Spital Prieten al Copilului” obţinut de Maternitatea Polisano reflectă calitatea serviciilor medicale oferite de echipa noastră, precum şi preocuparea întregului personal medical faţă de dezvoltarea ataşamentului mama-copil încă din primele clipe de viaţă.” a declarat Dr. Ovidiu Gligor, Medic specialist Obstetrică-Ginecologie şi admisnistrator al Spitalului European Polisano.
Polisano---Spital-Prieten-al-Copilului
Maternitate ultra modernă
Maternitatea Polisano deţine 57 de paturi şi este dotată cu echipamentele medicale moderne pentru desfăşurarea naşterilor în cele mai sigure condiţii. Blocul de naşteri deţine trei săli de travaliu-expulzie, cadă pentru naşterea subacvatică cu sisteme wireless pentru monitorizarea cardiotocografică pe toată perioada travaliului, iar una dintre săli este destinată naşterilor cu potenţial septic. De asemenea, în blocul operator propriu al maternităţii există şi două săli de operaţii cezariene cu circuite separate, ultrasecurizate şi dotate la cele mai înalte standarde de funcţionare. La nivelul secţiei de neonatologie funcţionează compartimentul ATI neonatal cu tehnologie medicală de ultima generaţie pentru terapia intensivă neonatală, iar supravegherea nou-născuţilor se realizează permanent 24/24, prin postul de supraveghere dispus central. De asemenea, la cerere se poate realiza şi un screening metabolic al nou-născutului prin intermediul căruia se pot depista peste 50 de boli genetice – o măsură de prevenţie şi tratare din timp a unor posibile afecţiuni ce mai încolo pot fi mai greu de îndreptat.
Cazarea mamelor se realizează în rezerve amenajate la nivel 5* plus, cu unul sau cu două paturi cu grup sanitar propriu, iar cazarea nou născutului se face alături de mamă, în sistemul “rooming-in”, iar în cazul în care condiţiile medicale impun, bebeluşul este preluat şi este atent supravegheat şi îngrijit de personalul medical specializat, în departamentul de nou-născuţi. Maternitatea Polisano oferă trusele complete cu îmbrăcăminte şi obiecte de igienă personală necesare mamei şi copilului pe toată perioada internării, iar prin amenajarea spaţiilor, design-ul mobilierului, dotarea saloanelor şi pregătirea personalului medical, mamele beneficiază de o atmosferă caldă şi prietenoasă, astfel încât venirea pe lume a nou-născutului să poată fi întâmpinată în cel mai familial mediu de locuire.

Peste 1.700 de nașteri
De la deschiderea Maternităţii Polisano până în prezent, s-au născut peste 1.700 de copii, dintre care 150 copii prematuri. Prin includerea sa în programele Ministerului Sănătăţii, nou-născuţii beneficiază încă din maternitate de vaccinările obligatorii (BCG, ENGERIX) cuprinse în Calendarul Naţional de Vaccinări, precum şi de depistarea precoce a fenilcetonuriei şi hipotiroidismului. În urma acordării acestei importante distincţii, Maternitatea Polisano a primit şi sigla UNICEF, care va sta pe frontispiciul maternităţii, ca simbol al recunoaşterii efortului pe care întreg colectivul îl depune zilnic pentru aducerea pe lume a micuţilor în condiţii de maximă siguranţă, confort fizic şi emoţional.

Ultima oră