video foto – sibiul are oficial cel mai modern pavilion muzeal multicultural din românia. arată fabulos și este în muzeul în aer liber!

inaugurare pavilion cnm astra (13)Agitație multă vineri la orele prânzului în Muzeul În Aer Liber din Sibiu. Pavilionul Muzeal Multicultural, în care s-au investit 3,5 milioane euro, a fost inaugurat, în cadrul unui eveniment la care au participat peste 300 de oficialități locale și invitați.

Vineri, 27 mai, începând cu ora 12:00, a avut loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), clădire situată la intrarea principală în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului).
Evenimentul a reunit oficialități locale, reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ambasadei Regatului Norvegiei în România, personalități ale vieții culturale și prieteni ai Muzeului ASTRA. inaugurare pavilion cnm astra (4)De asemenea, la eveniment au fost prezenti si reprezentanții Muzeelor Sør Trøndelag din Trondheim, Norvegia, partenerul Muzeului ASTRA în cadrul proiectului.ciprian stefan inaugurare pavilion cnm astra (7)”Pavilionul Muzeal Multicultural este o soluție de care Muzeul ASTRA avea nevoie. Vom aduce astfel mai aproape vizitatorii de patrimoniul cultural, de programele, expozițiile și evenimentele interactive pe care le vom organiza. Vrem ca aici, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, să dăm ocazia iubitorilor de cultură să înveţe ce înseamnă lumea satului românesc și să o trăiască din plin. De astăzi ei pot face asta într-un spatiu pregatit până la cel mai mic detaliu.”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, managerul general al C.N.M. ASTRA.fodor la inaugurare pavilion cnm astra (1)La inaugurare au participat în jur de 300 de persoane, iar momentul a fost marcat cu un ceremonial religios și cu un tur al locației.fodor si stefan inaugurare pavilion cnm astra (18)Investiția a fost realizată în perioada 2014 – 2016 prin proiectul predefinit Patrimoniu deschis.Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTA, finanțat prinGranturile SEE (Spațiul Economic Euorpean – Islanda, Liechtenstein și Norvegia) 2009-2014, în cadrul programului „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.inaugurare pavilion cnm astra (2)

Pavilion ultra modern. Ce găsim în el!
Pavilionul Muzeal Multicultural pune în valoare colecțiile Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, devenind de acum înainte sediul acestuia, și facilitează accesul publicului larg în Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, vizitatorii Muzeului ASTRA bucurându-se de cele mai moderne facilități de primire, dintre care amintim Centrul de informare turistică, Galeriile de artă populară, spațiile multimedia, parcarea și accesul pentru persoanele cu dizabilități.inaugurare pavilion cnm astra (12)Pentru prima dată patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA va deveni accesibil publicului printr-o expoziție ce pune în valoare schimbul cultural ca dominantă a târgului transilvănean. inaugurare pavilion cnm astra (11)La acestea se adaugă expozițiile multimedia, interactive, care vor încuraja implicarea vizitatorilor într-o experiență unică.inaugurare pavilion cnm astra (3)

Proiect de 3,5 milioane euroinaugurare pavilion cnm astra (6) inaugurare pavilion cnm astra (9) inaugurare pavilion cnm astra (10) inaugurare pavilion cnm astra (14) inaugurare pavilion cnm astra (17)
Valoarea întregului proiect se ridică la 3.500.054 euro nerambursabili, fonduri care sunt folosite pentru a realiza un program cultural complex ce include construcția Pavilionului Muzeal Multicultural, reconstrucția, conservarea și restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional „Calea minorităților etnice”, conservarea a 2.000 bunuri muzeale și consolidarea relațiilor româno-norvegiene prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităților etnice.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu