foto - un celebru chirurg american ”fură meserie” de la medici de top din sibiu. se specializează aici!

chirurg polisanoMotiv de mândrie pentru lumea medicală din Sibiu. Cunoscutul Prof. Dr. Rodney White de la Centrul medical Harbor UCLA din Statele Unite ale Americii, a venit la Polisano pentru a se specializa într-o tehnică utilizată de chirurgii de aici.

Vineri, 27 mai, cei de la Spitalul European Polisano din Sibiu au primit vizita unui recunoscut chirurg american. Vorbim de prof. Dr. Rodney White de la Centrul medical Harbor UCLA,  care a venit la Polisano sa invete tehnica de tratament endovascular folosită cu succes de chirurgii din Sibiu în disectia de aorta. Aceasta procedura nu este inca folosita in SUA, așa că chirurgul american a venit la Sibiu să vadă și să învețe pe viu utilizarea acesteia.
Rodney White este seful departamentului de Chirurgie vasculara si endovasculara in cadrul Harbor UCLA School of Medicine, precum si secretarul Societatii Americane de Chirurgie vasculara. Este recunoscut atat la nivel national, cat si international pentru cercetarile sale in domeniul chirurgiei endovasculare.
Este considerat pionier al chirurgiei endovasculare in America, Dr. White fiind primul medic care a implantat un stent aortic pentru repararea unui anevrism, o procedura realizata in premiera la UCLA in 1996. Este autorul a 12 carti despre chirurgia vasculara si a peste 230 de articole medicale.costache polisano
Cu o experienta de peste 40 de ani in domeniul chirurgiei, dr. White conduce departamentul de cercetare a UCLA si a obtinut zeci de granturi de cercetare; de asemenea este si principalul cercetator american pentru o multitudine de studii ale chirurgiei endovasculare.
In 2012 a fost premiat in cadrul Galei „Golden Goos Awards” – un fel de Palme D’Or in domeniul cercetarii medicale – pentru descoperirile sale care au dus la crearea de grefe din coral pentru reconstructie osoasa (o tehnica folosita pentru aprox. 0,5 milioane de cazuri tratate anual in SUA).
Centrul medical Harbor UCLA  este unul dintre cele mai renumite spitale universitare din Los Angeles cu peste 450 de rezidenti anual.

Ultima oră

Comentariul meu