S-a dat verdictul în disputa Consiliul Judeţean Sibiu vs. PSD. Ce a hotărât BEJ

bej

Biroul Electoral Judeţean  a luat o hotărâre în privinţa sesizării depuse de Consiliul Judeţean Sibiu. Instituţia, prin reprezentanţii săi a sesizat faptul că PSD Sibiu se foloseşte ilegal de imaginea Consiliului în campania electorală.

Ce i-a nemulţumit pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu

“Sub aspectul temeinicei sesizări, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 34 Sibiu, examinând cele 7 fotografii anexate de Consiliul Judeţean Sibiu rezultă că nu sunt întrunite cumulativ condiţiile prevăzute de art. 36 alin. 7 din Legea nr.334-2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale rep. Şi astfel nu se impune luarea de măsuri sau sesizarea vreunei autorităţi care să ducă la îndeplinire eventuale măsuri cu privire la cele arătate. Se constată că fotografiile indicate nu conţin însemnele vreunui partid, sigla acestuia sau culoarea, nefiind individualizat clar niciun candidat sau partid politic care participă la alegeri, sau în sensul adresării către publicul larg, cu obiectiv electoral.
În fotografiile anexate se observă grupuri de persoane neidentificate, aflate la diverse manifestări şi evenimente.
Fotografiile prezentate nu pot fi considerate materiale scrise de propagandă electorală.
În altă ordine de idei, nu se poate reţine, sub aspectul faptelor sesizate, împiedicarea unui partid politic,organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice, alianţe electorale ori ale unui candidat independent de a-şi desfăşura campania elctorală în condiţiile prevăzute de lege.” Searatăîn hotărârea Biroului Electoral Judeţean Sibiu.
Astfel, „BiroulElectoral Judeţean de Circumscripţie nr.34 Sibiu respinge sesizarea formulată de Consiliul Judeţean Sibiu ca neîntemeiată”.

Ultima oră

Comentariul meu