problema căpușelor continuă la sibiu. câți oameni au ajuns la spital în weekend!

capuseWeekendul trecut a fost unul cu probleme pentru mai multe persoane din Sibiu. La Urgența Spitalului Județean Sibiu, un număr de 14 persoane s-au prezentat pentru îngrijiri medicale, după ce au fost înțepați de căpușe.

Un număr de 14 sibieni s-au prezentat în ultimele două zile, la Unitatea de Primiri Urgențe a celui mai mare spital public din județ, cel din municipiul Sibiu, după ce au fost înțepați de căpușe, anunță agerpres.ro.
“De ieri dimineață, de la ora 08.00, până azi-dimineață la ora 08.00, am înregistrat zece cazuri cu înțepături de căpușe. Și sâmbătă au fost patru cazuri de înțepați de căpușe”, afirmă Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.
Tocmai din cauza îngrijorării populației, județul Sibiu fiind, în anii anteriori, primul în România din punct de vedere al numărului de cetățeni înțepați de căpușe, Primăria a anunțat sâmbătă, că în această săptămână va semna contractul pentru dezinsecția în municipiu.
În anul 2015, 1.713 sibieni au fost înregistrați cu înțepături de căpușe, față de 985, în anul 2014. DSP Sibiu mai precizează că, totodată, a avut loc și o creștere a numărului de cazuri de boală Lyme — 63 în anul 2015, dintre care 47 de stadiul I — ceea ce înseamnă o expunere recentă, față de numai 44 în anul 2014, cu 20 de stadiul I. Sursa: agepres.ro

Ultima oră

Comentariul meu