percheziții în ”cuiburi” de prostituate din sibiu. proxeneți reținuți de diicot. cine sunt aceștia!
FOTO arhivă

traficant de droguri perchezitii descinderi mascatiDuminică și luni procurori de la DIICOT Constanța cu sprijinul BCCO Sibiu, au descins două locații din Sibiu, unde exista bănuiala că mai multe minore și tinere erau forțate să practice prostituția. În total au fost efectuate 14 percheziții atât în Sibiu cât și în Constanța, iar șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 22.05.2016 și 23.05.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților ENACHE DĂNUȚ, TIMOFTE ANDREI-CRISTIAN, TIMOFTE LELI, TIMOFTE ANCA-LIVIANA, TIMOFTE COSMINA-LUMINIȚA, NICOLA IULIAN-RĂZVAN și RUSU-BÎRLĂ DANIEL-MARIAN pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, anunta agerpres.ro.
Mai exact s-au efectuat 14 percheziții domiciliare, dintre care 12 în județul Constanța și 2 în Sibiu, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de trafic de minori și proxenetism.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna noiembrie 2015, inculpatul ENACHE DĂNUȚ a constituit împreună cu inculpații TIMOFTE ANDREI-CRISTIAN, TIMOFTE LELI, TIMOFTE ANCA-LIVIANA și TIMOFTE COSMINA-LUMINIȚA, un grup infracțional organizat, la care pe parcurs au aderat și pe care l-au sprijinit inculpații NICOLA IULIAN-RĂZVAN și RUSU-BÎRLĂ DANIEL-MARIAN, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism pe raza județelor Constanța și Sibiu.

Prostituție în apartamente închiriate la Sibiu și Constanța
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna octombrie a anului 2015, 8 persoane ar fi recrutat, transportat, adăpostit și exploatat sexual, în apartamente închiriate în municipiul Constanța și ulterior în municipiul Sibiu, mai multe minore și tinere și ar fi obținut beneficii patrimoniale din practicarea prostituției de către acestea.
De asemenea, au fost depistate și ridicate în vederea continuării cercetărilor substanțe pulverulente și vegetale susceptibile a fi droguri, semințe de canabis, o instalație pentru cultura de canabis, 3 arme cu aer comprimat, o cagulă, echipamente IT, 11 telefoane mobile, precum și înscrisuri de interes pentru cauză.
În urma administrării probatoriului, 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Inspectoratelor de poliție județene Constanța și Sibiu.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și Brigada Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanța. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu