mămicile din sibiu și medicii de la spitalul de pediatrie ies în stradă. când are loc protestul!

protestAcțiune de protest inedită la Sibiu. Medicii de la Spitalul de Pediatrie din oraș vor ieși în stradă alături de mămicile din Sibiu, ca să protesteze pentru construirea unui nou spital în urbea de pe Cibin.

Pentru prima dată, medicii de la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, singurul de acest gen din județ, anunță că vor ieși în stradă, alăturându-se protestului mamelor și al copiilor, cerând toți construirea unui spital nou în oraș, a spus dr. Ioana Mătăcuță, purtătoarea de cuvânt a instituției spitalicești, anunta agerpres.ro. ”Marșul se va numi „Împreună pentru sănătatea copiilor”. Pe lângă mămici și copilași o să participăm și noi. Vom participa împreună. Va fi un marș pașnic. Din câte știu eu, nu s-a mai făcut așa ceva”, a precizat dr. Ioana Mătăcuță, purtătoarea de cuvânt a instituției spitalicești.

Acțiune de Ziua Copilului
Pe 1 iunie, în premieră, 200 de părinți, reuniți într-un grup, care solicită construcția unui spital nou de pediatrie cu condiții optime pentru copiii lor, au cerut aprobare Primăriei Sibiu pentru organizarea unui miting, pe 1 iunie. La acest miting au fost invitați și medicii pediatrii. ”S-a cerut aprobare pentru 1 iunie. Grupul de părinți este organizatorul, „Stop internării copiilor în spital fără părinți”, așa se numește marșul. Propunerea lor a fost între ora 17,00 și 20,00, în Piața Mare. Rămâne de văzut în aviz, în funcție de evenimentele care au loc în Piața Mare. Cam într-o oră-două va ieși avizul”, spus Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
La mitingul de pe 1 iunie sunt așteptați 200 de părinți și medicii Spitalului de Pediatrie. Sursa: agerpres.ro foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu