carla-s-dreams

Un concert Carla’s Dreams la Piatra Neamţ s-ar fi putut termina tragic dacă membrii trupei nu ar fi oprit evenimentul. 3.000 de oameni au venit să asculte trupa din Chişinău, dar pentru că evenimentula fost organizat într-un mall, căldura a devenit insuportabilă. Din cauza lipsei de oxigen nouă persoane, printre care şi copii, şi-au pierdut cunoştinţa. Patru au ajuns la spital.

„Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiţii de siguranţă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranţei participanţilor. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului, plt.maj. Buţurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, inspectorul şef a dispus evacuarea ordonată a persoanelor, acţiune în care au colaborat efectivele ISU, forţele de jandarmi aflate la faţa locului şi reprezentanţii firmei de pază.
Concertul trupei Carla’s Dreams de la Piatra Neamţ a fost oprit, vineri seara, după ce mai multe persoane s-au simţit rău din cauza temperaturii din mall.

Reprezentanţii trupei au scris un meaj pe pagina lor de Facebook:
„Am oprit concertul din Piatra Neamt.
Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii.
Mai multe persoane (inclusiv copii) care si-au pierdut cunstienta.
Vom actiona legal. Oamenii au venit la un concert si nu la „mall” si, cu toate ca legal nu este responsabilitatea noastra, Va rugam sa ne scrieti pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenta juridica gratuita in sensul acestui caz.
De asemenea vom sesiza toate organele competente pentru a „sensibiliza” afaceristii care au adus 2 (DOUA!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumatate de litru chiar cand a vazut prima persoana scoasa de ambulanta din sala supraplina!
Nu ne vom lasa si ii rugam pe cetatenii din Piatra Neamt sa se solidarizeze in acest caz. Putea fi mult, MULT MAI GRAV!
Acum depunem plangere la politie si lucram la sesizarile necesare.
Asa concerte NU trebuie sa aiba loc niciodata!
Ne cerem scuze de la toti care au venit cu sufletul deschis acolo, dar altfel nu puteam proceda.
Post fara poza. Si prima data Va rugam –
SHARE! Sa raspunda!
P.S. Sa raspunda.”, este postarea de pe Facebook.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=R-xNe6vtq-4″]

O persoană a comentat postarea trupei, scriind: „România nu a învăţat nimic din tragedia Colectiv…Să răspundă cei de la Piatra Neamţ că au înghesuit atâţia oameni într-un mall!„.

Şi noi am fost, dar când am văzut ce e acolo ne-a apucat groaza, nu ştiam pe unde să ieşim mai repede, îmi era frică să nu de dărâme tot mall-ul„, a comentat un alt utilizator al reţelei de socializare.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=__RV1U09CrM” splash=”https://i.ytimg.com/vi/__RV1U09CrM/maxresdefault.jpg” caption=”Evacuare unei persoane lesinate la concertul carla’s dreams de la P. Neamt”]

Sursa www.mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu