dosare-procurori

Erorile din justiţie nu încetează să uimească. Mereu apare câte ceva despre care nu te-ai fi gândit că este posibil. Ce s-a întâmplat la Judecătoria Sibiu însă chiar este de neimaginat. Un dosar a fost uitat în arhivă timp de opt ani.

Un dosar prin care se declina competenţa teritorială de la o instanţă din judeţul Sibiu la o alta, din acelaşi judeţ, a ajuns la cea din urmă după opt ani. Reprezentanţii Judecători Sibiu spun că cei de la Arhivă au uitat să-l trimită mai departe.

În anul 2008, un sibian a fost tras pe dreapta de poliţiştii rutieri, fiindu-i suspendat permisul de conducere pe motiv că ar fi depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de kilometri la oră. Bărbatul a contestat sancţiunea în instanţă, iar procesul a fost înregistrat initial pe rolul Judecătoriei Sibiu. De aici, competenţa a fost declinată în favoarea Judecătoriei Sălişte, în acelaşi an, 2008. Doar că la Judecătoria din Sălişte, oraş aflat la aproximativ 30 de kilometri de Sibiu, dosarul a ajuns după 8 ani, în luna mai a acestui an. ”Noi l-am înregistrat în momentul în care a ajuns la noi”, a declarat pentru Adevărul Andreea Dinescu, preşedintele Judecătoriei Sălişte. Problema a fost, se pare, la Judecătoria Sibiu, unde cineva a uitat să trimită dosarul mai departe şi l-a arhivat. A fost descoperit, spun reprezentanţii instituţiei, la un control periodic, la care urma să se stabilească ce documente vor fi păstrate şi care nu. ”Dosarul a fost înaintat Compartimentului Arhivă, unde s-a omis a fi înnaintat Judecătoriei Sălişte şi a fost depus spre arhivare. Cu ocazia desfăşurării operaţiunii de selecţionare periodică a documentelor în vederea stabilirii celor care se păstrează permanent şi a celor care urmează a fi eliminate (…) dosarul a fost identificat în Arhiva Judecătoriei şi s-a dat curs dispoziţiilor sentinţei civile de declinare a competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Sălişte”, se arată în răspunsul remis la solicitarea Adevărul de către Judecătoria Sibiu. Sibianul şi-a păstrat în această perioadă permisul de conducere, care rămâne valabil cel puţin până la soluţionarea definitivă a contestaţiei, când instanţa va decide dacă respectiva contestaţie este sau nu întemeiată.

Sursa www.adevarul.ro

Ultima oră

Comentariul meu