o super piesă pentru liceeni, la teatrul gong. când se va juca

teatrul gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 26 mai, ora 18:00, spectacolul „În viitorul apropiat” al companiei Reactor de Creație și Experiment din Cluj Napoca. Evenimentul are loc în cadrul Programului de Teatru Educațional „Teen Spirit#2” și se adresează elevilor de liceu.

„În viitorul apropiat” este un spectacol de teatru despre teama și speranța asociate cu ideea de viitor. Spectacol semnat în regia lui Cristian Ban și avându-l ca dramaturg pe Petro Ionescu îi aduce pe scenă pe actorii Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip și Timea Udvari. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h10min și este recomandat celor cu vârsta peste 15 ani. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

o super piesă pentru liceeni, la teatrul gong. când se va juca

Ce vei face mâine? Ce vei face după ce pleci de aici? Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine? Cum vezi viitorul apropiat?”…sunt câteva din întrebările la care spectacolul încearcă să răspundă, fără să găsească însă soluții reale. „În viitorul apropiat” vorbește despre frica de viitor Imposibilitatea de a arăta ceea ce va urma se traduce printr-o joacă absurdă, de preferat confruntării serioase cu tematica.

În mod ideal, teatrul ar trebui să se adreseze tuturor. În realitate însă, de prea multe ori el uită de segmente întregi de public care nu se simte reprezentat de oferta culturală a teatrelor. Poate cei mai ignorați sunt adolescenții, prinși undeva în zona de trecere dintre teatrul pentru copii și cel pentru adulți, prea maturi pentru primul dar nepregătiți pentru cel din urmă. De la ei se așteaptă, în mod nerealist, să aibă aceleași gusturi ca părinții lor, să se bucure la fel ca aceștia de spectacole făcute de adulți pentru sensibilități adulte. Prin proiectul Teen Spirit s-a încercat umplerea acestui gol și cucerirea unui nou public de teatru: cel de vârstă adolescentă.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică