un post de radio ce emite la sibiu rămâne fără licență. ce se întâmplă cu frecvența!

microfon

Şedinţa CNA din 19 mai a însemnat retragerea licenţei pentru un post de radio din Sibiu. Realitatea FM Sibiu îşi încetează astfel emisia din 25mai.

CNA a respins solicitarea societăţii Realitatea Media SA de prelungire cu încă nouă ani a licenţei Realitatea FM Sibiu din cauza faptului că planul de reorganizare al societăţii nu este confirmat de instanţă (societatea având datorii la bugetul de stat).
Astfel, Realitatea FM Sibiu nu mai are dreptul să emită program, începând cu 25 mai, când licenţa expiră.
Staţia Realitatea FM din Sibiu face retransmisia integrală a programului central Realitatea FM Bucureşti care, la rândul ei, retransmite integral programul televiziunii Realitatea TV Bucureşti.
Potivit documentelor CNA, Curtea de Apel Bucureşti a înlăturat dispoziţiile referitoare la confirmarea planului de organizare. Sub acest aspect nu sunt incidente prevederile privind obligaţiile fiscale restante prevăzute la articolul 113-1, alineat 2, litera c. din OUG 17/2015. Planul de reorganizare depus de societatea datează din 30 noiembrie 2012.
Conform istoricului licenţei, în anul 2006 SC Polifonic SRL a obţinut licenţa pentru difuzarea programului Radio Guerrilla, care în 2007 şi-a modificat denumirea în Radio News FM Sibiu. În 14 august 2007 a obţinut decizia de autorizare, iar în noiembrie denumirea a fost modificată în Realitatea FM Sibiu. Pe 4 martie 2008 licenţa a fost cedată societăţii Realitatea Media.

un post de radio ce emite la sibiu rămâne fără licență. ce se întâmplă cu frecvența!

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a organizat, în perioada 17 – 24 noiembrie 2015, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, între acestea aflându-se şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla.
În urma concursului, Radio Guerrilla a obţinut frecvenţa din Bucureşti, dar şi frecvenţe în oraşele Craiova (92,7 MHz), Bistriţa (95,1 MHz), Brăila (105,5 MHz), Darabani (97,6 MHz), Timişoara (100,0 MHz) şi Vaslui (95,2 MHz). Astfel, Radio Guerrilla a recuperat un număr total de doar 7 frecvenţe din cele 23 de licenţe terestre pe care le-a pierdut în 2013.
CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial – Realitatea Media SA -, ci de o alta – Expresiv SA. Decizia a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre – acestea au fost scoase la concurs şi o licenţă de satelit – care nu a fost scoasă la concurs, având un alt statut) pe care Realitatea Media SA le deţinea. Licenţele au fost scoase la concurs după finalizarea disputelor în instanţă dintre CNA şi Realitatea Media, pe care Consiliul le-a câştigat definitiv şi irevocabil.
Echipa Guerrilla, în frunte cu Liviu Mihaiu şi Mihai Dobrovolschi, s-a prezent la concursul CNA pe 19 noiembrie 2015, Mihaiu declarând cu acel prilej că Guerrilla va continua să fie un radio independent, al societăţii civile şi al celei culturale. De asemenea, Liviu Mihaiu a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că, dacă va primi frecvenţe înapoi la concursul CNA, echipa Guerrilla va relansa acest post în maximum două luni. El a mai spus că deţine în nume personal marca Radio Guerrilla.
Licenţele Guerrilla au fost obţinute la concursul CNA de societatea Radio Guerrilla SRL, ai cărei asociaţi sunt Mihai Dobrovolschi – 41%, Adrian Edmondo Popescu – 41%, Sorin Marius Faur – 5%, Delia Luciana Panait – 2% şi alte 11 persoane fizice, cu câte 1%. Valoarea investiţiei iniţiale în punerea în funcţiune a frecvenţelor Radio Guerrilla a fost estimat la circa 186.420 de euro (aparatură şi echipamente, spaţiu studio şi mobilier/birotică), potrivit dosarului de concurs depus la CNA, în noiembrie 2015.
De asemenea, potrivit proiectului cu care a fost obţinută frecvenţa, Radioul va difuza de luni până vineri matinalul „Zori de Guerrillă” (06:00-07:00) – program informativ, „Guerrilla de dimineaţă” (07:00-10:00) – program informativ, cu Mihai Dobrovolschi şi Matei Oprina, „GuerriLight” (14:00-17:00), un program de divertisment, cu Sebastian Vrânceanu, „Seara pe Val” (20:00-23:00), un program de divertisment, cu Dragoş Olaru.
De luni până joi, Liviu Mihaiu va realiza emisiunea „Asta la Revista Presei, Nene!”, un program informativ, difuzat între ora 13:00 şi 14:00.
Între 23:00 şi 01:00, vor fi difuzate emisiunile: „Avanplay” (program cultural difuzat luni, cu Matei Oprina), „Zona Liberă” (divertisment, marţi, cu Dj Vasile), „Teatru Radiofonic” (cultural, miercuri), „Retro Electro” (divertisment, joi, cu Electric Brother) şi „GuerriParty” (diverisment, vineri).
În intervalul de noapte (01:00-06:00) va fi difuzat programul „GuerriNight”, iar emisiunile de weekend sunt „Războiul sfârşitului săptămânii” (informativ, cu Iulian Tănase), „Vocea filmelor” (cultural, cu George Mihalcea), „Quiche Lorraine” (educativ, cu Dan Chişu), „Prima Banda” (divertisment, cu Gilda Comarzan) şi „Nomansland” (divertisment, cu Nic Cocarlea).
Totodată, la fiecare oră fixă, Radio Guerrilla va difuza un buletin de ştiri a câte trei minute, de luni până vineri, în intervalul 07:00-18:00, iar în weekend, între 08:00 şi 12:00.
Consiliul a acordat decizia de autorizare solicitată de societate pentru studioul din Bucureşti în cadrul şedinţei de joi, 19 mai, cu unanimitate de voturi – Valentin Jucan, Lorand Turos, Vasile Buda, Laura Georgescu (preşedintele CNA), Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu (vicepreşedintele CNA), Călin Cristea.

Sursa www.mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică