FOTO - AMENDĂ RECORD pentru un ”șmecher” din Sibiu care vindea produse tradiționale contrafăcute. Unde erau de fapt fabricate acestea!

rulota sibianuUn bărbat de 30 de ani din Sibiu a fost amendat zilele trecute la Târgoviște de către Inspectorii DSV Dâmbovița, cu suma de 40.000 de lei pentru că vindea produse tradiționale care s-au dovedit că erau produse de fabrică. Toată marfa a fost confiscată.

Un tânăr sibian s-a gândit că este mult mai ușor să faci bani cu produse care nu sunt tradiționale și să le vinzi ca fiind tradiționale. Acesta a fost amendat cu 40.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari pentru că vindea produse cu titulatura de „produse tradiţionale”, deşi ele nu erau verificate de DSV şi nu aveau acte de provenienţă, anunta adevarul.ro. Mai mult, bărbatului i-au fost consfiscate 174 de kg de produse. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, din Sibiu, a rămas fără 174 de kg de produse, salam, muşchi file, cârnaţi, brânză etc, pe care le vindea sub eticheta de „produse tradiţionale”. Toate acestea erau vândute într-o rulotă, în parcarea unui supermarket din Târgovişte. Mai mult, inspectorii au găsit şi pastramă alterată.
”Erau produse de fabrică, nu tradiţionale. Pentru aceste produse nu s-a putut stabili trasabilitatea. Unitatea şi rulota nu erau înregistrate. Respectivul vindea produse care nu ştim de unde sunt aduse, sub sigla de produse tradiţionale. Avea un atestat de producător pe care avea 3 vaci şi patru porci şi din astea făcea produse tradiţionale. Eu pot să spun că nebunia asta cu produsele tradiţionale a ruprins toată România şi cred că ar trebui luate măsuri urgente pentru că aceste produse traţionale reprezintă cea mai mare eludare a legii sanitar-veterinare şi evaziune fiscală”, a spus directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea. Bărbatul a primit şi o amendă de 40.000 de lei.
”Bărbatul era supărat că peste tot în ţară a vândut fără nicio problemă şi că numai la noi a avut probleme. Pot să spun că ne vom bate şi vom pune ordine în toată ţara, dacă colegii mei nu înţeleg să spun stop acestui fenomen de aşa încât consumatorul român să poată cumpără produse verificate. În cazul de faţă erau produse de fabrică, nu tradiţionale. Omul de la ţară le bagă puţin la o afumătoare şi le declară tradiţionale”, a mai spus Sandu Tolea. Inspectorii DSV spun că pentru a putea vinde astfel de produse, comercianţii au nevoie de atestat pentru produse tradiţionale, cu documentaţie sanitar-veterinară şi în cantităţi limitate. Sursa: adevarul.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică