Innovation Labs 2016 și-a desemnat finaliștii din Sibiu. Proiectele sunt foarte ingenioase!

Innovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat finaliștii din Sibiu, în cadrul evenimentului Demo Day, desfășurat luni seară în Sala de Consiliu a Facultății de Inginerie. 

image

Hear the picture, Noxis, Radio Tag și Smart Greenhouse sunt echipele care au convins juriul și publicul cu prototipurile lor și vor participa pe 26 mai 2016 la evenimentul Demo Day din București, alături de finaliștii din Cluj, Timișoara și București. Echipele participante s-au bucurat, pe durata programului susținut de Asociația Tech Lounge și Fundația Comunitară Sibiu, de sprijinul partenerilor programului: Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation, dar și al partenerului academic Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
La Demo Day au fost prezente cele șase din cele șapte echipe câștigătoare ale Hackathon-ului Innovation Labs din Sibiu, desfășurat în 12-13 martie 2016, la Universitatea „Lucian Blaga”. La Hackathon s-au înscris peste 60 de tineri; echipele selectate au rămas să lucreze după amiaza și peste noapte la realizarea unui prototip viabil și persuasiv, prezentat în a doua zi a evenimentului. Cele mai convingătoare echipe au fost alese de juriu pentru a trece în a doua etapă a Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial către un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor.
Timp de două luni, cele șase echipe au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, timp în care au lucrat la dezvoltarea și rafinarea prototipurilor lor.

image

Echipa Radio Tag a prezentat soluția creată pentru a îmbogăți narativ sau pur și simplu sonor experiențele celor ce iubesc muzeele, monumentele precum și aventurile în parcuri de distracții – fie că sunt copii sau adulți. Dispozitivul Radio Tag este un transmițător robust de conținut audio, via WiFi, ce poate acoperi o arie suficient de mare pentru a acorda libertate de mișcare și a stimula plăcerea descoperirii mesajelor și sunetelor ascunse.  

Smart Greenhouse a fost o altă echipă care a impresionat publicul cu prezentarea și prototipul la care au lucrat intens în lunile de mentorat. Prin dispozitivul propus, echipa Smart Greenhouse oferă o soluție de monitorizare a temperaturii, umidității și luminii din sere, precum și posibilitatea controlului acestor parametri critici printr-o interfață web.  Cultivatorii primesc astfel un sprijin de durată și accesibil în eforturile lor de a eficientiza consumul de resurse și de a crea un mediu prielnic culturilor.

Andrei Şoroagă, Program Manager Innovation Labs Sibiu: „Este primul an în care Innovation Labs a avut loc și la Sibiu, invitând studenții și tinerii absolvenți să-și încerce forțele cu o experiență antreprenorială în zona de tehnologie. Am fost surprinși de valul de entuziasm și de dorința echipelor de a trăi viața de startup. Ne-am bucurat și datorită implicării ca mentori a antreprenorilor și profesioniștilor de top din industrie și mediul de afaceri din Sibiu. Valoarea programului se vede prin evoluția proiectelor tinerelor echipe: pornind de la niște idei schițate, alături de mentori au ajuns la prototipuri puternice, cu șanse reale de a ajunge produse de succes. Terenul este acum pregătit pentru ediția următoare a Innovation Labs Sibiu!”
Lista completă a participanților și prototipurilor prezentate la Demo Day în Sibiu poate fi consultată aici:

EasyBus – EasyBus este o aplicație pe smartphone ce te ajută să economisești timp în traficul de transport în comun, prin localizarea exactă a autobuzelor și a sosirii lor în stație.

Noxis – Noxis e un serviciu de curierat care face legătura între potențiali transportatori și persoane fizice, în baza unei comisionări. Dacă vrei să comanzi acasă diverse produse de la magazine / restaurante care nu au serviciu de delivery, poți folosi aplicația Noxis care îți garantează că produsele comandate de tine vor ajunge la tine, în cel mai scurt timp posibil.

Shopping Route – Shopping Route este o aplicație ce stabilește ruta ideală într-un supermarket pe baza listei de cumpărături din smartphone, scutindu-te astfel de bani în plus și timp pierdut.

SmartGreenhouse – Smart Greenhouse este un sistem IoT ce va ajuta agricultorii să își gestioneze automat serele în care cultivă. Agricultorul va avea opțiunea de a monitoriza de la distanță sera prin intermediul unei aplicații.

Hear The Picture – Hear The Pictures este o aplicație ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități de vedere prin a ,,translata” imaginile în sunete, ce descriu conținutul acestora.

RadioTag – RadioTag își propune crearea de dispozitive special programate pentru a transmite informații pe o anumită frecvență de radio. Produsul va fi amplasat în zone turistice, în mall-uri, facultăți, dar și la evenimente de tipul Treasure Hunt.

Ultima oră

Comentariul meu