prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. vești bune de la meteorologi!

arteziana piata mareMeteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au prezentat luni prognoza pentru perioada 16-29 mai la nivelul întregii țări. Aceștia spun că în Transilvania temperaturile vor urca până spre 24 de grade. Ploile vor fi mai reduse în următoarele două săptămâni.

Meteorologii prognozează, în următoarele două săptămâni, un regim termic relativ normal pentru această perioadă, cu temperaturi ce se vor încadra între 20 și 24 de grade Celsius, dar și cu intervale de precipitații, la început moderate cantitativ, iar după data de 21 mai sub formă de averse, în majoritatea regiunilor.
În Transilvania, la începutul intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu o medie regională a maximelor termice de 13 — 17 grade, iar a minimelor nocturne de la două până la 6 grade. Din data de 20 mai și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni, valorile de temperatură vor fi în creștere, apropiindu-se de cele climatologic specifice perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 20 — 22 de grade și a celor minime de 5 — 9 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, temporar se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ la început și din nou în cea de-a doua săptămână.
La munte, primele patru zile ale intervalului, vor fi caracterizate de o vreme rece, cu o medie de 6 grade a temperaturilor maxime și în jur de—1 grad a celor minime. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și treptată, astfel că în cea de-a doua săptămână regimul termic se va încadra în limitele normale ale perioadei și va fi relativ constant, cu maxime, în medie, de 13 grade și minime în jur de 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în primele zile acestea vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Local și temporar se vor înregistra cantități de apă mai importante.
Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Ultima oră

Comentariul meu