video - ucraina a câștigat eurovision 2016. rusia a făcut scandal din cauza versurilor piesei!

jamalaPiesa ”1944” a adunat cele mai multe puncte și voturi în finala Eurovision de sâmbătă seară din Suedia. Piesa reprezentantei Ucrainei a câștigat competiția la mare luptă cu Australia și Rusia. Piesa a fost criticată de oficiali ruși, care consideră că aceasta denigrează Rusia.

Ucraina a câştigat competiţia Eurovision 2016, cu piesa „1944”, interpretată de Jamala. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Australia şi Rusia. Finala s-a desfăşurat sâmbătă seara, la Stockholm, în Suedia, anunta mediafax.ro.
Finala competiţiei muzicale Eurovision de sâmbătă seara diseară, în care au intrat 26 de ţări şi la care ar fi trebuit să participe şi România, dacă nu ar fi fost descalificată, în urma datoriile acumulate de TVR, a fost difuzată pe canalul oficial de Youtube al Eurovision.
Ediţia din 2017 a concursului Eurovision se va desfăşura în Ucraina, după ce cântăreaţa Jamala a câştigat competiţia din acest an, cu piesa „1944”.
Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Austrialia şi Rusia.
Piesa aleasă de Ucraina să o reprezinte la concursul Eurovision, „1944”, care a declanșat o polemică în Rusia fiindcă evocă deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea,
Jamala, interpretă de jazz care a ajuns vedetă la nivel național, a câștigat finala Eurovision cu un punctaj cumulat de voturi.
Textul în engleză al piesei este scris chiar de ea, fiind inspirat din amintirile străbunicii sale, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.
Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

YouTube video

Finala competiţiei muzicale Eurovision de sâmbătă seară, în care au intrat 26 de ţări şi la care ar fi trebuit să participe şi România, dacă nu ar fi fost descalificată, în urma datoriile acumulate de TVR, va fi difuzată pe canalul oficial de Youtube al Eurovision de la ora 22:00 (ora României), potrivit eurovision.tv. Spectacolul a putut fi urmărit în direct în România şi la televiziunile naţionale străine ce emit în România (Duna TV, RTE, RAI 1, France 2) şi pe pagina eurovision.tv.
În competiţia Eurovision, România ar fi urmat să fie reprezentată de Ovidiu Anton, cu piesa „Moment of Silence”, însă, în acest an, Televiziunii Române i s-a retras dreptul de a difuza competiţia şi de a participa la concurs, fiind demarate procedurile de retragere a TVR de la serviciile EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, potrivit anunţului EBU din 22 aprilie, publicat pe site-ul oficial.
Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune care ar urma să fie exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concursul Eurovision. Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993. Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu