marian râlea, profesor al școlii sibiene de teatru, a primit premiul uniter pentru cel mai bun actor în rol principal

marian raleaPremiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER 2016 i-a fost acordat actorului Marian Râlea, profesor universitar la Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS).

„Magicianul” a primit această distincție pentru rolul Tullius din spectacolul „Marmură“, regia Yuri Kordonsky, decor şi costume Nina Brumuşilă, la Teatrul Bulandra, Bucureşti. Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, s-a desfășurat luni, 9 mai 2016, la Sala Mare a Teatrului „Regina Maria” din Oradea.
Toţi avem nevoie de o recunoaştere a muncii noastre. Orice nominalizare sau un premiu obţinut reprezintă, pentru actorul din mine, încheierea unei etape de căutări şi realizări. Criteriile pentru care am fost nominalizat de către un juriu de specialitate aparţin, cu siguranţă, subiectivului, dar în fapt, aprecierea şi nominalizarea aparţin întregii echipe de creatori ai spectacolului. […] Fiind un Magician al poveştilor, mi-ar plăcea să fiu Harry Potter”, declara Marian Râlea, în urmă cu o săptămână, pentru seria de interviuri publicate pe site-ul www.uniter.ro cu nominalizații din acest an.
Departamentul de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” este onorat de acordarea premiului Uniter pentru cel mai bun actor colegului nostru, Marian Râlea. Îl felicităm din toată inima pe Magician și suntem convinși că acest premiu reprezintă o șansă extraordinară pentru studenții, masteranzii și doctoranzii departamentului nostru, care au atât de mult de învățat de la omul și actorul Marian Râlea, declară prof.univ.dr. Ion M. Tomuș, directorul Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu
Marian Râlea predă la Sibiu din anul 2000, este profesor titular din 2013, iar din toamna anului 2015 este în echipa de profesori coordonatori ai Școlii Doctorale în Artele Spectacolului de la ULBS.

Ultima oră

Comentariul meu