drept la replică al psd sibiu

candidati psd cindrea sibiuÎn virtutea dreptului la replică, PSD Sibiu a remis spre publicare către Ora de Sibiu un punct de vedere oficial asupra afirmațiilor formulate de PNL și publicate pe site-ul nostru în data de 05.05.2016, în articolul titlul ”Este regretabil că PSD aduce campania murdară la Sibiu”.

VEZI AICI ARTICOLUL LA CARE SE FACE REFERIRE!

Iată dreptul la replică al PSD Sibiu:
Când Hoțul strigă ”Hoții!”, Faptele vorbesc!
Partidul Social Democrat duce o campanie electorală curată și onestă, concentrată pe realizările de până acum ale candidaților săi și pe proiectele cu care vine în fața cetățenilor pentru următorii patru ani. În dorința de a demola încrederea oamenilor în oferta noastră electorală, construită pe Fapte, nu pe vorbe, PNL recurge la atacuri josnice, emițând afirmații defăimătoare și în totală contradicție cu adevărul.
Nu putem tolera atacurile PNL tocmai pentru că acestea vin din partea celor care au sfidat și au încălcat legea.
Respectând sloganul nostru electoral, ”Vorbele trec, faptele rămân”, prezentăm opiniei publice Faptele PNL:
1.    Există suspiciuni clare de întocmire în fals a listelor de susținători depuse de PNL la Biroul Electoral Municipal (BEM), care au fost remarcate chiar de reprezentanții BEM Sibiu. În urma acestui fapt, conducerea județeană a PNL a ales să retragă aproximativ 18.000 de semnături depuse la BEM și să aducă înapoi doar 12.000.
2.    De la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BECJ), situat în clădirea Prefecturii, PNL a sustras pur și simplu listele de susținători, cu sprijinul reprezentantului său în BECJ.
3.    Listele de susținători depuse de PNL cuprind numere consecutive ale cărților de identitate, nume și date personale ale unor oameni care nu au fost implicați în strângerea de semnături pentru PNL, dar și semnături ale unor persoane care au decedat înaintea datei la care a fost întocmită lista.
4.    Faptele fac deja obiectul unor dosare de cercetare penală, deschise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu: dosarul nr. 2102/P/16 și dosarul nr. 2103/P/16, cercetările realizându-se de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.
A te adresa autorităților statului nu reprezintă un act de ”campanie murdară” – așa cum, în mod josnic, afirmă PNL -, ci o obligație legală, dar și morală, în cazul săvârșirii unei infracțiuni, surprinse în flagrant.

Faptele PSD:
1.    Partidul Social Democrat Sibiu a depus, în data de 26.04.2016, o întâmpinare la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BECJ) Sibiu prin care a solicitat sesizarea organelor de cercetare penală privind sustragerea listelor de susținători de către Partidul Naţional Liberal Sibiu, din incinta BECJ Sibiu.
2.    Legalitatea acțiunilor noastre a fost confirmată și susținută de BECJ, în componența căruia se află doi judecători.
3.    Prin Hotărârea nr. 6 /27.04.2016, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 34 Sibiu a decis trimiterea întâmpinării (sesizării) la Poliția Sibiu, în vederea efectuării de cercetări. Ca urmare a acestor incidente, avocatul Alexandru Zavatin a renunțat la calitatea de reprezentant al PNL Sibiu în BECJ.
4.    PSD va solicita organelor de cercetare penală să urgenteze efectuarea cercetărilor în acest caz, astfel încât procesul preelectoral și cel electoral să se desfășoare cu deplina respectare a Legii nr. 115/2015 privind alegerile autorităților locale.
Așadar, afirmațiile PNL de genul ”Este regretabil că PSD aduce campania murdară la Sibiu” nu sunt altceva decât vorbe în vânt, cu care PNL încearcă să manipuleze opinia publică. Faptele sunt cu totul altele și îi acuză tocmai pe liberali. Vechea zicală românească ”Hoțul strigă – Hoții!” se verifică și acum. Morala ne-a oferit-o chiar Nicolae Iorga: ”Când hoţul strigă ajutor, să alergi ca să-i scapi victima!”
Regretabil este, din punctul nostru de vedere, că vechile metehne ale PDL au pus stăpânire, o dată cu liderii acestuia, pe noul PNL Sibiu. Suntem convinși că liberalii autentici, cu care am purtat o campanie onestă și curată în urmă cu patru ani, ca parteneri ai USL, nu ar fi recurs niciodată la infracțiuni și manipulări pentru a obține voturile cetățenilor județului Sibiu.
Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Sibiu,
Președinte,
Ioan Cindrea

Ultima oră

Comentariul meu