sibian trimis in judecata pentru ca a luat bani necuveniti de la apia. ce prejudiciu a creat!

subventii-apiaOprean-Crăciun Valeriu a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură — Centrul Județean Sibiu mai multe contracte de arendare întocmite în fals. A primit aproape 180.000 de lei ca subventie.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Albă Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatuluiOPREAN-CRĂCIUN VALERIU, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (3 infracțiuni), inșelăciune si fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010 — 2012, inculpatul Oprean-Crăciun Valeriu a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură — Centrul Județean Sibiu mai multe contracte de arendare întocmite în fals, în scopul de a obține, nelegal, sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren de 108,75 hectare și 166,51 hectare, pe care nu le deținea în realitate.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma de 177.163,87 lei, reprezentând prejudiciul suferit, urmare a folosirii în campaniile 2010, 2011 și 2012, de către inculpatul Oprean-Crăciun Valeriu a documentelor respective.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Oprean-Crăciun Valeriu.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Ultima oră

Comentariul meu