cinci ciobănești germani crescuți și dresați la sibiu, declarați eroi de poliția română

iasi cainele sav (1)

Şcoala de câini de la Sibiu dovedeşte încă o data că este cea mai bună. Cinci dintre câinii crescuţi aici sunt eroi. Poliţia Română le-a oferit acest titlu după ce au salvat mai multe vieţi.

Cinci câini ai Poliţiei Române sunt consideraţi adevăraţi eroi după ce au salvat mai mulţi copii rătăciţi, unii şi la zeci de kilometri de casă ori au luat urma unor infractori deosebit de periculoşi.
Potrivit poliţiştilor, cinci dintre ciobăneştii germani crescuţi în canisa Poliţiei de la Sibiu, au realizat lucruri, care, la prima vedere, par de domeniul fantasticului. Pe lângă detectarea unor cantităţi mari de droguri şi de ţigări de contrabandă, aceşti câini au salvat numeroşi copii care au plecat de acasă şi s-au rătăcit. Un caz incredibil s-a petrecut în judeţul Iaşi, unde o fetiţă a plecat de acasă şi s-a rătăcit. Iniţial, părinţii au evitat să anunţe Poliţia şi au încercat, timp de trei zile, să-şi caute copilul cu ajutorul vecinilor. Poliţiştii l-au adus pe câinele Sav (foto jos), care a mers pe urma fetiţei 20 de kilometri. Fata, pe nume Maria, ajunsese, pe jos, tocmai în judeţul Botoşani, într-o pădure care face perte din ocolul silvic Mihai Eminescu.

img
Un alt caz, de această dată de altă natură, a fost rezolvat, la Timiş, de câinele poliţist Mef (foto sus). Ciobănescul german a fost adus la locul unui jaf care a avut loc, la Timişoara, în martie anul trecut. Atunci, un grup de tâlhairi, mascaţi şi înarmaţi cu arme albe, organizareră un jaf după care îşi pierduseră urma înainte ca autorităţile să ajungă la faţa locului. Mef i-a condus pe polişti la o adresă din Timişoara, aflată la doi kilometri departare, unde locuia chiar unul dintre făptaşi. Poliţiştii i-au prins şi pe complicii acestuia.
Sursa www.wowbiz.ro

Ultima oră

Comentariul meu