Mijlocaşul de la Dinamo, Patrick Ekeng, a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Dinamo – Viitorul.
Ekeng s-a prăbuşit pe teren în minutul 73 şi nu a mai putut respira. 2 minute şi 48 de secunde au aşteptat dinamoviştii după ambulanţă. A sosit într-un târziu însă fărăechipamente de resuscitare. Camerunezul în vârstă de 26 de ani a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca! 10 medici au încercat fără succes să-l readucă laviaţă. Meciul a fost terminat în lacrimi.
Se pare că au fost ridicate documente de la clubul Dinamo, iar în următoarele ore să fie audiat şi medicul de pe ambulanţă. Soţia lui Ekeng va ajunge astăzi în România.Finală Cupei României dintre echipele Dinamo şi CFR Cluj, programată pe 10 mai, a fost amânată de Federaţia Română de Fotbal în urmă decesului jucătorului Patrick Ekeng de vineri seara, din timpul meciului cu FC Viitorul. Ofiţeri de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au deschis o anchetă în cazul morţii fotbalistului dinamovistsusţin surse judiciare. În acest caz au apărut contradicţii legate de condiţiile în care Ekeng a decedat, suporterii dinamovişti susţinând că ambulanţă a intervenit cuîntârziere.
Doctorul Şerban Brădişteanu a vorbit despre decesul mijlocaşului dinamovist şi a adus acuzaţii grave celor care i-au acordat îngrijiri camerunezului.
Medicul spune că dacă se intervenea mai rapid şi conform procedurilor, Ekeng putea fi salvat.
„S-ar fi putut face totul ca să aibă cele mai mari şanse pentru a fi salvat. În primul rând, o ambulanţă care participa la astfel de competiţii trebuie să fie superdotata,ca cele SMURD. Trebuia să fi avut şi asistenţi calificaţi, medic şi aparatură necesară. Dacă aveau la dispoziţie un defibrilator, pentru a se află ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgentă. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, şansele lui de supravieţuire ar fi fost maxime. Cele treiminute care au fost pierdute au fost foarte lungi şi au diminuat foarte mult şansele de supravieţuire. Au fost cele trei minute pe teren plus drumul până la spital. Întotal, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat.În plus, ambulanţa nu a avut personalul care să facă astfel de manevre”. a declaratmedicul.
Dinamoviştii au stat toată noaptea în faţă stadionului Dinamo! Mesajul fanilor: „Un gol în inima noastră”
sursa: gsp.ro