paștele la sibiu. cu ce sunt ademeniți turiștii să vină la avrig, bâlea lac sau în mărginime!

avrigCine a ales Sibiul ca destinație turistică de Paște în acest an, are la dispozițe o sumedenie de modalități ca să petreacă această minivacanță. Cele mai căutate locații s-au pregătit așa cum se cuvine pentru oaspeții care o să le treacă pragul.

Turiştii care îşi vor petrece minivacanţa de Paşte la Sibiu vor avea parte de cine festive şi programe culturale, între care vizitarea unei expoziţii semnate Eduardo Diez, iar copiii lor se pot plimba cu trăsuri trase de ponei, anunta mediafax.ro.
La Bâlea Lac, sunt aşteptaţi să urce, la peste 2.000 de metri altitudine, aproximativ o mie de persoane, iar cei care încă nu au rezervat camere mai au la dispoziţie locuri în inima Făgăraşului. Reprezentanţii cabanelor de la Bâlea Lac spun că încă se mai găsesc camere, preţul fiind de 380 de lei de persoană şi include cazarea în perioada 30 aprilie – 2 mai, cu demipensiune şi cina festivă de Paşte.
„În această perioadă, turiştii urcă doar cu telecabina. Aşteptăm circa 1.000 de oameni, având în vedere perioadele similare. Încă mai avem camere pentru cei care doresc să se şi cazeze, iar oferta noastră este accesibilă, credem noi, preţul fiind de 380 de lei pentru o persoană, două nopţi cu demipensiune plus cina festivă de Paşti”, a declarat un reprezentant al cabanei Bâlea Lac.

Super Paște în Palatul Baronului Brukenthal din Avrig
Pentru persoanele mai pretenţioase, sărbătoarea este organizată şi la Palatul Brukenthal, din Avrig, unde preţul pentru o cameră dublă variază între 1.100 şi 2.100 de lei, cu pensiune completă.
„Am organizat program pentru turişti şi cina festivă. Oamenii merg la biserică la 23.30, iar la ora 1.00 ne întoarcem pentru masa de Înviere. De asemenea, avem inclus programul cultural. Există o expoziţie semnată Eduardo Diez, numită <Senzaţii>. Turiştii pot vizita Sala Cavalerului, unde avem peste 140 de straie tradiţionale, un baldachin din secolul 13, iar copiii pot face plimbare cu trăsura trasă de ponei, avem o fermă, unde cei mici pot vedea în ţarcuri animalele. Avem ponei, iezi, găini moţate, cai”, a declarat, Lidia Bădilă, reprezentantul firmei care administrează palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal.avrig 2
Potrivit acesteia, turiştii cazaţi la palat pot face plimbări, la cerere, pe Valea Avrigului, unde pot vedea o rezervaţie de cerbi sau ferma de mistreţi, dar pot urca şi la Bâlea Lac, chiar dacă stratul de zăpadă nu măsoară mai mult de 50 de centimetri.
Bădilă a spus că majoritatea celor care au ales să petreacă Paştele la palat sunt români, dar şi nemţi.

Voie bună și în Mărginime
De asemenea, mii de oameni sunt aşteptaţi şi la cabanele şi pensiunile din Mărginimea Sibiului, unde se organizează Paşte tradiţional, dar şi Ziua Muncii.
“În noaptea de Înviere, turiştii vor merge la una dintre bisericile din comună, după care vor participa la un obicei vechi de zeci de ani. Îi invităm să participe cu noi la Înviere, pentru că în Răşinari este o tradiţie foarte frumoasă în noaptea de Înviere, când cu toţii, după ce am luat lumină, avem obligaţia morală să o ducem şi în cimitir. Şi cum sunt în sat trei biserici, oamenii se împart în noaptea de Înviere, se duc la cimitire şi atunci se face un val de lumină pe dealurile satului”, a declarat Ioan Badiu, administratorul unei pensiuni din Răşinari, judeţul Sibiu.
Badiu a spus că îşi aşteaptă turiştii cu meniu tradiţional de Paşte, dar apoi turiştii vor fi răsfăţaţi cu grătare, “pentru a se păstra obiceiul de Ziua Muncii”.
Cazarea pentru o persoană cu demipensiune şi cina festivă costă 200 de lei pe noapte, iar cei care doresc pot vizita casele memoriale ale lui Emil Cioran sau ale poetului Octavian Goga, mausoleul lui Andrei Şaguna, dar pot urca şi la Păltiniş. Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu