Revolta mămicilor din Sibiu care cer ca micuţii spitalizaţi la Secţia Infecţioase copii să fie internaţi alături de mame a generat o reacţie din partea conducerii instituţiei. Aceasta susţine că mamele sunt internate cu copiii, secţia având…3 locuri pentru acestea.
Citeşte aici despre petiţia care a devenit virală şi a adunat aproape 7.000 de semnături
„Ca urmare a nemulţumirilor exprimate de un grup de mame cu privire la faptul că nu li s-a permis internarea alături de copilul bolnav în Secţia de Boli Infecţioase, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu face următoarele precizări:
Secţia de Boli Infecţioase, unitate care concentrează patologia cea mai contagioasă, impune respectarea cu mare stricteţe a circuitelor funcţionale şi a nomelor igienico-sanitare cu scopul de a preveni infecţiile nosocomiale, de a evita îmbolnavirea celor spitalizaţi prin transmiterea agenţilor infecţioşi între pacienţi sau între pacienţi şi aparţinători.
Cu toate acestea, şi luând măsurile care se impun pentru a preveni astfel de infecţii, s-a permis internarea mamei alături de copilul bolnav. Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu dispune de 26 paturi şi 3 locuri pentru mamele însoţitoare. De la începutul acestui an până în prezent un număr de 72 de mame însoţitoare ale copiilor bolnavi s-au internat în Secţia Boli Infecţioase. Cu prioritate sunt internate mamele copiilor cu vârste mici – sugari şi copii cu vârsta de 1-2 ani, alimentaţi natural. Personalul medical acorda o atenţie deosebita ingrijirii si supravegherii pacienţilor internati iar acuzatia privind rele tratamente aplicate minorilor nu este justificata.
Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu înţelege pe deplin rolul şi importanţa prezenţei mamei alaturi de copilul ei internat şi de aceea a făcut demersuri pentru mansardarea clădirii în care funcţionează Secţia Boli Infecţioase. Primaria Sibiu, în administrarea căreia se află Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, a răspuns pozitiv propunerii Spitalului şi a alocat din bugetul local o sumă de 1,5 milioane de lei pentru finanţarea proiectului. În mansardă vor fi amenajate încă 7 rezerve cu grup sanitar propriu care permit internarea mamei alături de copil. Aceste rezerve sunt gândite să asigure o securitate epidemiologică crescută. In prezent, investiţia este în derulare şi estimăm finalizarea lucrărilor în semestrul II al acestui an.” Se arată într-un comunicat de presă transmis de către Comitetul director al Spitalului de Pediatrie Sibiu.