antena

O antena a celor de la RCS-RDS a revoltat comunitatea care locuteste pe Strada Siretului şi în împrejurimi. Cei mai nemulţumiţi sunt însă părinţii copiilor care merg la Grădiniţa nr.5. Şi asta pentru că antena este montată la aproximativ 30 de metri de instituţie, lucru interzis de lege.

Reacţie pe Fecebook
Şi cum Internetul este mijlocul cel mai facil de distribuire a informaţiei, ştirea despre montarea antenei a devenit virală printre părinţi şi locatarii din zonă. Pe Facebook s-a demarat o întreagă campanie împotriva celor de la RCS-RDS şi a proprietarului centralei termice pe care e montată antena. Mama uui copil ce frecventează Grădiniţa 5 este iniţtiatoerea “campaniei”. Iată ce scrie ea:
“IN ATENTIA PARINTILOR CARE AU COPII LA GRADINITA NR 5 SI A CELOR CARE LOCUIESC IN ZONA SIRETULUI.
Cei de la Rcs-Rds, prin proprietarul fostei centrale termice de langa Gradinita nr 5 au obtinut autorizatia de montare a unei antene GSM pe fosta centrala termica din apropierea gradinitei nr 5. Inainte de aprobarea autorizatiei, am depus un memoriu la primarie prin care locatarii asociatiei de locatari arondate impreuna cu parintii si directiunea gradinitei nr 5 ne exprimam dezacordul cu privire la montarea acestei antene, in vecinatatea imediat a gradinitei (cred ca sunt mai putin de 50m pana la gradinita) tocmai datorita riscului major la care sunt supusi copiii care frecventeaza gradinita. Dl Hurdubelea, proprietarul centralei termice, pe numele caruia s-a emis aceasta autorizatie, in trecut, a obtinut autorizatia pentru construirea unei capele mortuare fara a indeplini conditiile legale, intrucat nu avea acordul locatarilor iar ulterior, in urma demersurilor facute de noi, i s-a retras autorizatia. Centrala este intr-o situatie deplorabila, este plin de gunoi, a gazduit o buna perioada de timp oameni fara adapost, care continua sa consume bauturi alcoolice, sa doarma si sa-si faca necesitatile langa ea. Mentionez ca intre proprietatea pe care este montata centrala si gardul gradinitei sunt aproximativ 20-30 de metri. Avem nr de inregistrare de la primarie cu memoriu depus, insa este a doua oara cand acest domn obtine fara acordul locatarilor aceasta autorizatie. Prin proiectul de lege pt completarea legii 154/2012 privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice, proiect aprobat deja de Senat in 22 martie 2016, SE INTERZICE INSTALAREA ANTENELOR GSM LA MAI PUTIN DE 500M DE SCOLI, SPITALE, GRADINITE.ETC.
Eliberarea acestei autorizatii incalca Principiul precautiei, prevazut in art 191 din Tratatul pentru functionarea Uniunii Europene si art 174 din tratatul de instituire a comunitatii Europene care prevede ca atunci cand unui produs sau serviciu nu i se dovedeste potentiala nocivitate 100% se va da prioritate interesului cetateanului.
Antenele GSM au efecte negative:risc potential cancerigen, dureri de cap, dificultati de memorie si concentrare, insomnii, tulburaride functionare ale sistemului imunitar, oboseala anormala, pe situl ANPC exista inclusiv un studiu facut anul trecut.“spune Ioana Scăunaş.

Petiţie on-line
Aceeaşi mămică a făcut memorii la Primărie şi o petiţie on-line, prin care se cere demontarea antenei. Până acum a strâns aproape 500 de semnături, iar dacă eşti de accord cu ea o poţi semna şi tu aici.
Reacţiile pe Facebook sunt de susţinere a proiectului împotriva antenei şi de respingere a acestui gen de încălcare al legii.

“Ce mizerie! Nu am nicio interactiune cu aceasta zona, dar CE MIZERIE!!! Daca se poate inta!pla acolo, se poate intampla oriunde Multa bafta!”, spune o sibianca.

“Este inadmisibil ca, dupa ce ca nu e somat in niciun fel de catre primarie sa faca ceva cu aceasta ruina care pune in periol copilasii de la blocurile din jur, si i se retrage prin sentinta o autorizatie, acum i se aproba fara macar a verifica documentele depuse la dosar. Nu e destul ca e hidoasa, acum trebuie sa ne puna in pericol si sanatatea.”, este un alt comentariu.

“Foarte exagerata petitia din pacate.Si eu am copil de 2 ani …dar asta nu inseamna ca trebuie sa fim obtuzi….hai sa ne intoarcem in epoca de piatra, sa renuntam la tot ptr ca ne iradiem. Oriunde ai fii exista semnal mobil de la n operatori, exista wi-fi de la n vecini, mai nou si tv-ul are radiatii nocive, hai sa ne inchidem in niste pesteri
Sunt curios daca autoarea petitiei foloseste telefonul mobil, chiar sunt curios cum comunica, prin fum de la foc…, sunt curios cate ore i se joaca copilul pe acel telefon mobil nociv….si cate ore sta la tv si asculta radio in masina si etc….
Hai sa nu mai fim atat de exagerati totusi…si ca fapt divers ptr cei care nu cunosc, radiatiile acestea blamate sunt mai puternice cand antena e mai departe, deoarece telefonul foloseste o putere muuult mai mare ca sa comunice cu antena….” este un alt gen de reactive la problema apărută.

Foto Ioana Scăunaş

Ultima oră

Comentariul meu