În perioada 2016 – 2018, TNRS face parte din proiectul european „Power of Diversity – The Crossing Lines Project” și aduce noi provocări în comunitatea locală.
În faza inițială a proiectului, care se desfășoară până în luna iunie 2017, fiecare partener va organiza un atelier de 14 zile, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani. Fiecare workshop va avea ca rezultat un spectacol, care va fi prezentat într-un spațiu public neconvențional: o piață, un parc, o gară sau o clădire care nu are în mod normal destinația de locație pentru spectacole. Aceste prime producții teatrale vor fi de dimensiuni mai mici, pentru un număr de circa 1.000 de spectatori. Temele producțiilor individuale vor fi diferite în fiecare din cele 10 orașe, fiind stabilite în colaborare cu reprezentanții conducerii artistice a celor de la compania germană Aktionstheater PAN.OPTIKUM, coordonatorul proiectului. Alături de PAN.OPTIKUM se află RAPucation, în calitate de partener artistic.
În Sibiu, prima etapă a proiectului a avut loc în luna aprilie 2016. Regizoarea Sigrun Fritsch, coregrafa de hip-hop Veronica Schell și responsabilul cu managementul educațional, Nima Feyzi Shandi s-au întâlnit cu tinerii interesați în cadrul unui workshop preliminar pe teatru, dans și rap. Etapa principală a atelierului, menită să pregătească spectacolul local, va continua în intervalul 8-17 iunie 2016. Pe data de 18 iunie 2016, va avea loc prezentarea publică a spectacolului, în cadrul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10-19 iunie 2016).
La finalul primelor zile petrecute la Sibiu, Sigrun Fritsch a declarat: „După aceste 3 zile de workshop, în care ne-am distrat foarte tare muncind, am întâlnit tineri foarte entuziasmați și deschiși. E un oraș fantastic și mă bucur că pot să lucrez aici. A fost destul de greu să găsim un spațiu outdoor pentru reprezentație, deoarece ne suprapunem cu celelalte evenimente din festival. M-am îndrăgostit de un loc mic, din Piața Huet, dar nu s-a putut fiindcă e o parcare alături. După care am găsit niște scări interesante, dar nu erau exact ce căutam… Și într-o zi ne-am întrebat ce putem face, pentru că asta e o decizie foarte importantă. Locul trebuie să se potrivească tinerilor, este foarte important și va influența întreg proiectul. Într-una din zile am mers printr-un parc și, dintr-o dată, m-am gândit că acesta e locul nostru. Așa că acum trebuie să aflăm dacă e posibil să folosim Parcul Astra. Ar fi fantastic pentru tineri, pentru că oferă foarte multe posibilități. Fiind mic, oferă senzația de confort, iar natura ajută și ea. Ar fi perfect. Așa că sper. În aceste zile de workshop am fost foarte deschisă să primesc idei, imagini, practic orice. După această perioadă, voi reuși să realizez un fir roșu. Când mă voi întoarce în iunie voi fi foarte pregătită. Voi avea un text, muzică, și atunci va trebui să finalizăm structura spectacolului.”
La încheierea fiecărui workshop, cel mult 3 participanți vor fi selectați din fiecare oraș partener pentru a fi invitați la Freiburg, timp de șase săptămâni, în perioada iunie-iulie 2017, în vederea participării la etapa următoare a proiectului: producția efectivă a spectacolului final. Acest spectacol va porni într-un turneu european în perioada august 2017 – septembrie 2018.
Rezultatul final al proiectului este crearea unei companii noi, multinaționale, formată din tineri având un fond social foarte diferit, ca urmare a colaborării dintre instituții și organizații cu experiență în producția și găzduirea de spectacole de teatru de stradă și teatru interdisciplinar.
Acest grup va constitui „nucleul” unei producții teatrale de mari proporții, care va fi prezentată în spații inedite din diverse orașe europene. Limbajul teatral folosit va fi o combinație între hip-hop, rap și alte forme de dans. Astfel, tradiția teatrului de stradă va fi extinsă din punct de vedere artistic și noi categorii de public vor fi atrase înspre această formă a artelor spectacolului.
Producția finală va fi găzduită de toți partenerii implicați în proiect. Fiecare dintre aceștia își va folosi rețelele internaționale pentru a putea prezenta spectacolul în cât mai multe țări europene. De asemenea, un alt scop al proiectului este atragerea unui public pentru care cultura nu este o prioritate, prin transmiterea unui entuziasm și a unui interes ridicat, prin folosirea acestui tip de „teatru-acțiune”, adică un teatru de stradă spectaculos și de mari dimensiuni. Întâlnirile artistice și schimbul activ dintre tineri prin intermediul experienței hip-hop (una din cele mai puternice forme de artă inspirate din cultura străzii) și a teatrului de stradă tradițional, pot construi noi oportunități de colaborare. Pregătirea de specialitate oferită de artiștii coordonatori ai acestei noi companii, posibilitatea efectuării unui turneu în cel puțin șapte țări europene, precum și șansa de a juca la standarde internaționale ridicate, sunt marile avantaje de care tinerii vor beneficia. Cu acest prilej, ei își vor putea dezvolta și îmbunătăți abilitățile individuale. Se estimează că spectacolul va putea fi urmărit de un public total de peste 100.000 de persoane.