cum să eviți greșelile de cumpărare și montare a aparatelor de aer condiționat

clm16Sezonul cald se apropie cu pasi repezi si asta inseamna ca noi trebuie sa ne pregatim cat mai bine pentru acesta. Una dintre etapele acestei pregatiri poate fi reprezentata si de cumpararea unui aparat de aer conditionat. Chiar daca poate parea o cheltuiala foarte mare la inceput, aceasta isi va scoate in timp banii, mai ales ca nu este nevoie ca aparatul de aer conditionat sa fie schimbat foarte des, asadar aceasta poate fi considerat o investitie de lunga durata. In ceea ce priveste cumpararea, aceasta se poate face usor de la un magazin fizic sau de la un magazin online de aer conditionat. Partea mai dificila poate fi insa reprezentata de montarea acestuia, iar daca va doriti sa nu aveti probleme cu acesta dupa momentul instalarii cel mai bine ar fi sa vedeti care sunt posibilele greseli pe care le puteti face si cum puteti sa le evitati.
Care sunt cele mai frecvente greseli 

Alegerea unor aparate de aer conditionat mai vechi doar pentru ca sunt mai ieftine. Poate parea o idee buna in momentul achizitiei, dar ulterior vor aparea cu siguranta si regretele. Tehnologia a avansat, iar aparatele mai noi dispun de tot felul de sisteme care ajuta la eficientizarea aerului conditionat. Daca totusi nu aveti la dispozitie un buget foarte mare puteti sa cautati cu mai multa atentie si pe o perioada mai indelungata de timp un aparat de aer conditionat cu inverter la un pret bun pentru a va asigura ca veti avea parte de un confort termic sporit pe timpul verii, dar fara sa va incarcati excesiv factura de energie electrica.
Tehnicianul ales pentru montarea aparatului de aer conditionat nu este bine pregatit in acest domeniu. Aceasta alegere ar putea surveni tot pe fondul unui buget mai redus, dar este una dintre cele mai proaste miscari pe care le puteti face. Asta pentru ca acesta poate sa monteze intr-un mod defectuos aparatul de aer conditionat ceea ce poate duce la stricarea acestuia sau la functionarea lui inafara parametrilor normali. Asadar cel mai bine este sa apelati la firme care au tehnicieni calificati in domeniul montarii aparatelor de aer conditionat pentru a fi siguri ca aceasta va fi realizata in cel mai bun mod posibil.
Alegerea unei firme cu putina experienta pentru a monta aparatul de aer conditionat. Daca nu stiti nimic despre o anumita firma si nu reusiti sa gasiti informatii nicaieri ar fi mai bine sa va reorientati deoarece nu aveti nici o idee despre cum ar putea decurge colaborarea cu aceasta. Dumneavoastra ati putea fi cel pagubit pentru ca aceasta firma ar putea sa nu realizeze o montare de buna calitate a aparatului de aer conditionat. In plus aveti nevoie de aceeasi firma pentru a va face si service-ul aparatului de aer conditionat in viitor, astfel ca ar fi o varianta mai buna la apelati la o firma despre care stiti ca ofera servicii de calitate.
Alegerea unei firme care nu ofera garantie pentru lucrarile. O astfel de firma nu are siguranta ca lucrarile realizate de aceasta vor rezista in timp, ceea inseamna ca nu au o calitate foarte buna. Asadar ar fi mai bine sa va reorientati spre o alta firma care va poate oferi garantii pentru lucrarile pe care le realizeaza. In plus in cazul unui aparat de aer conditionat montarea defectuoasa poate duce la stricarea unor componente din interiorul acestuia, ceea ce inseamna ca nu doar banii dati pe montare au fost practic aruncati, ci si cei dati pe aparat in sine. De aceea este bine sa alegeti o firma care ofera garantii pentru serviciile prestate, indiferent de ce presupun acestea.
Montarea aparatului de aer conditionat de catre o firma care nu poate asigura si eventualele service-uri de care acesta va avea nevoie in viitor. Iar acest lucru nu va insemna decat alt timp petrecut in cautarea unei firme care sa va asigure si astfel de servicii. In plus cineva care stie ca nu va trebui sa mai umble niciodata la acel aparat ar putea sa faca o treba de o calitate indoielnica atunci cand vine vorba de montare. Astfel ca este usor de inteles de ce ar trebui sa mergeti spre o firma care va poate acoperi pe de-a-ntregul nevoile pe care le aveti legate de aerul conditionat.
Daca la supermarket ati fi nevoiti intai sa alegeti produsele si mai apoi sa aflati care este pretul lor cu siguranta nu ati avea o experienta foarte placuta. Iar acelasi lucru se intampla si in cazul in care tehnicianul care a venit sa monteze aparatul de aer conditionat nu stie exact ce are de facut si va spune ca va va anunta la sfarsit care este suma de bani pe care trebuie sa o platiti. Astfel ca orice situatie similara trebuie sa o evitati pentru ca in caz contrar puteti ajunge sa platiti mult mai multi bani decat ar fi trebuit. Si in general, atunci cand o persoana care se ocupa de montarea unui anumit aparat electronic sau electrocasnic nu va spune de la inceput care este pretul, ar trebui sa refuzati serviciile acelei persoane, deoarece intentiile s-ar putea sa nu fie tocmai onorabile.
Din start ar trebui sa stiti pentru ce va trebuie aerul conditionat si spatiul in care aparatul va fi montat si astfel sa vedeti care sunt nevoile dumneavoastra pentru a putea decide mai apoi ce sa cumparati, deoarece nu toate aparatele de aer conditionat sunt la fel. Iar alegerea aparatului de aer conditionat gresit va poate face numai probleme, fie in sensul in care va consuma foarte multa energie electrica pentru ca este unul cu o dimensiune mult mai mare decat ati fi avut nevoie, fie este prea mic si prin urmare va trage din greu si se va uza foarte repede. Iar daca dumneavoastra nu sunteti un bun cunoscator al domeniului cel mai bine este sa apelati la ajutorul unei firme care se ocupa de vinzarea si montarea de aparate de aer conditionat pentru a va ajuta in a face alegerea perfecta.

Ultima oră

Comentariul meu