francezii de la immochan vor să construiască un mall la sibiu. caută locație!
Foto Arhivă

coresiReprezentanții grupului francez Immochan, au anunțat vineri la Brașov cu o ocazia împlinirii a unui an de la deschiderea Coresi Shopping Resort, că au în plan amenajarea unui centru comercial similar și în alte orașe din România, printre care și Sibiu.

La un an de la inaugurarea Coresi Shopping Resort, centrul comercial deschis de grupul francez Immochan în Braşov, dezvoltatorii spun că au de gând să reproducă acest tip de concept şi în alte oraşe din ţară şi au în vedere localităţi precum Iaşi, Cluj, Constanţa, Craiova, Sibiu şi Timişoara, anunta bizbrasov.ro.
„În lumea centrelor comerciale lucrurile nu se opresc niciodată. Proiecte de tip Coresi nu se pot face decât în oraşele mari, din top zece, adică de peste 250.000 de locuitori, care creează în jurul lor un pol metropolitan cu o populaţie de minimum 500.000 de locuitori, la 60 de minute de mers cu maşina. Ne uităm la fiecare dintre ele şi analizăm. Până în acest moment Immochan nu a cumpărat un teren pentru a dezvolta un alt proiect de tip Coresi, dar vrem să identificăm oraşul, zona, partenerii potriviţi. Sunt optimist, sper să nu treacă trei ani până la o nouă inaugurare“, spune Tatian Diaconu, director general al Immochan România.
În primul an de funcţionare, Coresi Shopping Resort a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 60 de milioane de euro de la cele 120 de magazine deschise în galerie, excluzând hipermarketul Auchan. În aceste 12 luni, mallul a avut în total opt milioane de vizitatori.
Immochan România administrează în prezent 23 de centre comerciale în Bucureşti şi în ţară. Pentru deschiderea mallului Coresi Shopping Resort din Braşov, dezvoltat pe fosta platformă Tractorul din Braşov, pe un teren de 100 de hectare, şi inaugurat în martie anul trecut, investiţia a fost de 60 de milioane de euro. La finalul lui 2014 Immochan a deschis un centru comercial şi în cartierul bucureştean Drumul Taberei. Sursa: bizbrasov.ro

Ultima oră

Comentariul meu