sabin luca

Directorul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, a vorbit pentru oradesibiu.ro, despre acuzațiile de plagiat, aduse în spațiul public la adresa sa. Sabin Luca infirmă tot și spune că din punctul său de vedere sunt doar aberații.

Luca spune că a aflat doar vineri de acuzațiile aduse și că în unele lucrări a luat anumite părți din alte articole, dar le-a citat la notele de subsol.
VEZI AICI CE ACUZAȚII DE PLAGIAT I SE ADUC LUI SABIN LUCA
“Nu ştiam despre aceste suspiciuni. Din punctul meu de vedere sunt nişte aberaţii. Probabil că se referă la un articol din 1991 pe care chiar eu l-am corectat, cunosc articolul. Se referă la activitatea din situl de la Turdaş la care am început şi eu să lucrez în 1992. În plus, articoulul, dacă îmi aduc bine aminte este în limba germană, iar cartea lui Laszlo în franceză….deci, cum ar putea cineva să plagieze nişte idei scrise într-o altă limbă, cum aş fi putut să preiau cuvânt cu cuvânt, când eu am publicat în română?
În lucrările mele, este adevărat, am luat părţi din acele articole, dar le-am citat, am dat note de subsol. Ăsta nu e plagiat.
Nu mă afectează aceste lucruri, nu sunt lucruri serioase. Este un război pornit de un fost asistent, pe care o să îl dau în judecată până la urmă, că văd că nu se linişteşte”, a declarat Sabin Luca în exclusivitate pentru oradesibiu.ro.

Ultima oră

Comentariul meu