Locul în care în weekend poți să mergi să schiezi. Nu e departe de Sibiu!

transalpinaÎn ciuda faptului că majoritatea pârtiilor de schi din România și-au închis de mult porțile și asta datorită lipsei zăpezii, există o locație în care în weekend se va schia. Transalpina Ski Resort e deschisă sâmbătă și duminică, conform spuselor primarului din Voineasa.

Gheorghe Stanciu, primarul stațiunii Voineasa, a declarat joi că în weekendul care se apropie, se va putea schia pe Transalpina Ski Resort.  ”Nu știm cât se va mai schia, poate până la Paște, este zăpadă sus pe pârtie, nu multă, de aceea pârtiile sunt deschise doar în week-end”, a precizat Stanciu pentru agerpres.ro.
Acesta a mai spus că peste 60.000 de persoane au schiat în sezonul care se apropie de final, pe pârtiile din Voineasa. ”Numărul însă a fost mai redus decât anul anterior dar nici vremea nu a fost una propice pentru sporturi de iarnă, în decembrie nu a nins deloc și domeniul schiabil s-a deschis abia după 1 ianuarie. Oricum, trăgând o linie, numărul celor care au fost în acest sezon la schi la Transalpina Ski Resort a fost de peste 60.000 iar încasările s-au cifrat în jurul valorii de 32 miliarde de lei vechi”, a mai declarat primarul stațiunii. În acest an, vor continua modernizările domeniului Transalpina Ski Resort cu un sistem de paratrăznet și cu parazăpezi, fiind preconizată inclusiv extinderea pârtiei principale pe lateral.Totodată, în acest an se vor mai ridica alte 19 complexe hoteliere în stațiunea Obârșia Lotrului, astfel încât numărul locurilor de cazare, în iarna următoare, se va ridica în jur de 1000. Sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu